Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για το επίδομα των 534 ευρώ από σήμερα

Ποιους αφορά — Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Από σήμερα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εποχιακά απασχολούμενοι να υποβάλουν αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού συνολικού ύψους 534 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το επίδομα αφορά στους εργαζόμενους που οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν λειτουργούν ακόμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και αναμένεται να επαναπροσληφθούν μόλις ανοίξει η επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, καλούνται να υποβάλλουν το έντυπο με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, βάσει του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α της ΚΥΑ με αριθμ. οικ. 23102/477/12-6-2020 (2268 Β’)», στην ειδική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr.

Επισημαίνεται ότι με την επαναλειτουργία της επιχείρησης, αρμόδιος για να δηλώσει στην ΕΡΓΑΝΗ την αναστολή της σύμβασης εργασίας του ή την πρόσληψή του, είναι ο ίδιος ο εργοδότης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, οι πληρωμές για την ειδική αποζημίωση του Ιουνίου θα γίνουν από 13 Ιουλίου έως και 14 Ιουλίου, ενώ για την αποζημίωση του Ιουλίου από 10 Αυγούστου έως και 12 Αυγούστου.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: