Ποιοι μπορούν να αγοράσουν αγροτικό αυτοκίνητο- Τι ισχύει από τον νόμο

Τα τελευταία χρόνια έχει ανθίσει η αγορά των αγροτικών-επαγγελματικών αυτοκινήτων. Την κατηγορία αυτή των αυτοκινήτων την ορίζουν οι λέξεις «αγροτικό», «Pick-up», «μονοκάμπινο» , «διπλοκάμπινο», «αυτοκίνητο με καρότσα».

Από τη μία η πιο επαγγελματική ενασχόληση με τη γεωργία, από την άλλη τα νέα Pick-ups έχουν τόσες ανέσεις και λειτουργίες που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα mainstream Ι.Χ., προσφέροντας παράλληλα δεκάδες επιπλέον ευκολίες off-road και μεταφοράς αντικειμένων.

Ποιος μπορεί να αγοράσει αγροτικό

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, ο νόμος ήταν αρκετά αυστηρός και για να αποκτήσει κάποιος το δικαίωμα να αγοράσει ένα Pick-up έπρεπε να είχε εισόδημα εξ ολοκλήρου από αγροτικές εργασίες. Με πιο απλά λόγια, να ήταν η μοναδική πηγή εισοδήματός του, οι αγροτικές εργασίες.

Το 2020 όμως, ο νόμος αυτός έγινε πιο… διαλλακτικός και άνοιξε παράθυρο για απόκτηση αγροτικού οχήματος σε μεγαλύτερο κοινό.

Πλέον, Pick-up μπορεί να αγοράσει όποιος έχει έστω και ένα μέρος του εισοδήματος του από αγροτικές εργασίες. Δηλαδή όποιος δηλώνει πως έχει έστω και 1 ευρώ εισόδημα από ενασχόληση με μορφές αγροτικής εκμετάλλευσης, χωρίς να χρειάζεται να είναι αποκλειστικά αγρότης.

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή έμπορος ο οποίος μπορεί να έχει κέρδος και από εκμετάλλευση γης μπορεί κανονικά να προβεί στην αγορά ενός Pick-up. Αρκεί αυτό να αποδεικνύεται και στην εφορία.

Τι αντικείμενα μπορώ να μεταφέρω στην καρότσα;

Η αλήθεια είναι πως επειδή κάποιος έχει αγροτικό, δεν σημαίνει πως μπορεί να μεταφέρει οτιδήποτε. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και αναφέρει πως τα αντικείμενα που επιτρέπεται να μεταφέρει ένα pick-up είναι μόνο αυτά που προβλέπει η άδειά του.

Είμαι επαγγελματίας αγρότης με Pick-up, ποιος έχει το δικαίωμα να οδηγήσει το όχημά μου;

Σύμφωνα με τον νόμο, τη δυνατότητα οδήγησης φορτηγών ιδιωτικής χρήσης έχουν πλέον, οι γονείς, τα παιδιά, οι σύζυγοι αλλά και τα αδέρφια του επαγγελματία αγρότη, ιδιοκτήτη του Pick-up.

Ποιοι μπορούν να αγοράσουν αγροτικό αυτοκίνητο- Τι ισχύει από τον νόμο gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: