Πιερία: Θεία Λειτουργία στα Σέρβικα για τους τουρίστες

Θα εξυπηρετηθούν χιλιάδες  σλαβόφωνοι παραθεριστές — Η ενέργεια στοχεύει στην ενίσχυση του προσκυνηματκού τουρισμού

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο αίτημα Σέρβων παραθεριστών, να τελεστεί Ιερά ακολουθία στην σερβική γλώσσα, για τους χιλιάδες ομόδοξους που παραθερίζουν στην Πιερία.

Η εγκάρδια αυτή χειρονομία είναι μία πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου Χρυσοστόμου και συμβάλει σημαντικά στη λειτουργική εξυπηρέτηση των σλαβόφωνων παραθεριστών, αλλά και στην εμβάθυνση των φιλικών σχέσεων με τους ομόδοξους γειτονικούς λαούς της Βαλκανικής.

Όπως είπε ο πάτερ Μελέτιος ιερέας της Μητρόπολης στο GRTIMES, “υπήρξε αίτημα από τους Σέρβους θερινούς παραθεριστές για να μπορούν να εκκλησιάζονται, στο πλαίσιο αυτό καλούνται μέσω του Πατριαρχείου Σερβίας κάποιοι ιερείς, οι οποίοι και έρχονται για να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα”. Ενώ όπως αναφέρθηκε η Θεία Λειτουργία στα Σερβικά πραγματοποιείται κάθε χρόνο για τους παραθεριστές της Πιερίας, οι οποίοι κατακλύζουν την περιοχή.


Αναλυτικά στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τους χιλιάδες σλαβόφωνους παραθεριστές από ομόδοξες χώρες που κατακλύζουν κατά τη θερινή περίοδο τις ακτές της Πιερίας, την Παρασκευή 27 Αυγούστου και το Σάββατο 28 Αυγούστου θα τελεστούν ιερές ακολουθίες στα σερβικά-σλαβονικά με αφορμή τον εορτασμό του Δεκαπενταυγούστου σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, το οποίο ακολουθούν πολλές σλαβόφωνες Εκκλησίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιερές ακολουθίες του Δεκαπενταύγουστου θα τελεστούν το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου στις Ενορίες Αγίας Φωτεινής Παραλίας, Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου και Αγίας Μαρίνας Νέων Πόρων.

Ο προσκυνηματικός τουρισμός με θρησκευτική νοηματοδότηση αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους τουριστικούς φορείς της Πιερίας υλοποιούνται δράσεις με σκοπό την ανάπτυξη και αναβάθμιση του προσκυνηματικού τουρισμού.

Πηγή: grtimes.gr

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: