Περού: Η Χιλή στέλνει στο Κούσκο πτήση τσάρτερ για να παραλάβει τουρίστες αποκλεισμένους εξαιτίας των ταραχών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Χιλής ανακοίνωσε πως προβλεπόταν να φθάσει χθες Δευτέρα μισθωμένο αεροσκάφος στην ιδιαίτερα τουριστική πόλη Κούσκο του Περού για να παραλάβει τουρίστες που αποκλείστηκαν εξαιτίας των διαδηλώσεων και των ταραχών, εν μέσω πολιτικής κρίσης.

Σε συντονισμό «με άλλες πρεσβείες», οργανώθηκε πτήση «από την Κούσκο στη Λίμα για να απομακρύνουμε πολίτες μας που βρίσκονται στην πόλη αυτή», καθώς οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπόρεσαν να κάνουν νέο προγραμματισμό δρομολογίων το σαββατοκύριακο, ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η διπλωματία της Χιλής, χωρίς να διευκρινίσει ποιες άλλες χώρες συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Η πτήση αναμενόταν να αναχωρήσει από την Κούσκο, την άλλοτε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα, για την πρωτεύουσα το απόγευμα (τοπική ώρα).

Οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια στο Περού, με απολογισμό τουλάχιστον 21 νεκρούς ως χθες Δευτέρα, είχαν αποτέλεσμα να αποκλειστούν χιλιάδες τουρίστες.

Περίπου 4.500 επισκέπτες έφυγαν από την Κούσκο την Παρασκευή, αφού άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της πόλης 437.000 κατοίκων στο νοτιοανατολικό τμήμα του Περού.

Το Σάββατο, κάπου 200 τουρίστες κατάφεραν να φθάσουν από τον αρχαιολογικό χώρο Μάτσου Πίτσου —με τρένο, με τα πόδια και με λεωφορεία— στην Κούσκο.

Οι ταραχές ξέσπασαν μετά την παύση και τη σύλληψη του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο την 7η Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: