Περιφέρεια Αττικής – ΙΣΑ: Σταδιακά η άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, με θέμα την άρση των μέτρων λόγω κορονοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα, η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων των δύο θεσμών αποφάνθηκε να εξακολουθήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να ενθαρρυνθεί η χρήση μάσκας και να διασφαλιστεί η εφαρμογή των αυστηρών κανόνων υγιεινής στους δημόσιους χώρους για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι επιστήμονες επισήμαναν την ανάγκη της σταδιακής άρσης των μέτρων, με γνώμονα την προστασία των ευπαθών ομάδων και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, όπως οι πυκνοκατοικημένες περιοχές, για τις οποίες πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα.

Υπογράμμισαν τον κίνδυνο από την παραμέληση της κατάστασης της υγείας των χρονίως πασχόντων και τόνισαν την ανάγκη καλής παρακολούθησης αυτής της ομάδας των ασθενών.

Χαρακτήρισαν, δε,«σημαντικό ζήτημα τη στήριξη των ιδιωτών ιατρών και των ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίες παρά τις αντίξοες συνθήκες παρέμειναν ανοιχτές με ζημία σε πολλές περιπτώσεις, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στον ασθενή και αποσυμφορώντας τα νοσοκομεία».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο περιφερειάρχης είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο ΙΣΑ και η περιφέρεια Αττικής έχουν δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας των πολιτών που περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα. Παράλληλα επεξεργαζόμαστε νέες σημαντικές δράσεις για να συμβάλλουμε στην υγειονομική θωράκιση της χώρας και στην ασφαλή επάνοδο στην κανονικότητα. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και ετοιμάζουμε νέες σημαντικές παρεμβάσεις».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Κωνσταντίνος Συρίγος, καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας, ο Χαρίλαος Κουτής, ομότιμος καθηγητής Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, η Κυριακή Κανελλακοπούλου παθολόγος – λοιμωξιολόγος και ο Ανδρέας Πάγκαλης, ειδικός παθολόγος. Επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α” αντιπρόεδρος, Σ. Τσούκαλος γενικός γραμματέας, Τ. Χατζής, Ι. Κεχρής, Π. Λεονάρδου, και εκ μέρους της περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιώτης, αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της περιφέρειας.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: