Πάτρα: Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου η 14χρονη ΑμεΑ από τον Πύργο – Έπεσε από το μπαλκόνι

Ένα 14χρονο κορίτσι ΑμεΑ έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στον πρώτο όροφο κατοικίας στην οδό Χρυσανθακοπούλου στον Πύργο χθες το απόγευμα. Το κορίτσι βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τη γιαγιά του, καθώς η μητέρα του βρίσκεται στο νοσοκομείο καθώς μόλις προχθές έφερε στον κόσμο το νεότερο μέλος της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη λίγα λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα. Το 14χρονο κορίτσι βρισκόταν στο μπαλκόνι, όπως συνήθιζε να κάνει πολλές φορές της ημέρας όταν ο καιρός το επέτρεπε. Μάλιστα όπως ανέφεραν οι γείτονες το κορίτσι συνήθιζε να χαιρετά με χαρά όποιον περνούσε κάτω από το σπίτι.

Η 14χρονη που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα είναι μαθήτρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου. Την ώρα που συνέβη το ατύχημα βρισκόταν στο μπαλκόνι, το οποίο να σημειώσουμε διαθέτει προστατευτικό πλέγμα για παιδιά. Η γιαγιά της ήταν μέσα στο σπίτι και ο πατέρας σύμφωνα με πληροφορίες στην πίσω αυλή όπου εκτελούσε εργασίες. Ξαφνικά οι γείτονες που διαμένουν στο ισόγειο της οικίας άκουσαν τον ήχο από την πτώση της κοπέλας.

Δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί και έτρεξαν στο δρόμο για να αντικρίσουν το κορίτσι αιμόφυρτο στην άσφαλτο να υποφέρει και να έχει χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι. Χωρίς καμία καθυστέρηση, με διερχόμενο αυτοκίνητο μετέφεραν την 14χρονη στο νοσοκομείο Πύργου. Κρίθηκε σκόπιμο από τους γιατρούς που την εξέτασαν να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για την πρώτη αντιμετώπιση του περιστατικού.

Παράλληλα η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε την σοβαρότητα του τραυματισμού και το αιμάτωμα που είχε προκληθεί στο κεφάλι από την πτώση. Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Παρά το σοβαρό τραυματισμό της οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της. Η οικογένειά της έχει έρθει εδώ και πολλά χρόνια από την Αλβανία και διαμένει στον Πύργο. Εργατικοί και φιλότιμοι οι γονείς της, μαζί με τη γιαγιά της φροντίζουν να αναθρέψουν με τον καλύτερο τρόπο την 14χρονη παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Πηγή: ilialive

xespao.gr-topika

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: