Πάρτε γεύση από το μέλλον- «Ταξιδέψτε» με αυτό το εκπληκτικό πρωτότυπο που παρουσίασε η MG στο Πεκίνο και ζήστε το όνειρο σας

Στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο η MG έκανε την πλέον θεαματική παρουσίαση με το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar, EXE181, που έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του

Βλέποντας στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων τα πιο απίθανα σχεδιαστικά πρωτότυπα που παρουσιάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αίθουσες με διαστημικά αυτοκίνητα που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν σε ταινίες δράσης.

Αν παρατηρήσετε καλά τις φωτογραφίες του πρωτότυπου της MG που έκανε πριν από λίγες ημέρες στην Κίνα το παγκόσμιο ντεμπούτο του θα καταλάβετε ότι οι σχεδιαστές βρίσκονται σε άλλη διάσταση και σε άλλες ατμόσφαιρες. Δικαιολογημένα οι επισκέπτες «κολλάνε» σ αυτά τα περίεργα πρωτότυπα που όσο και αν σας φαίνεται περίεργο θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Η MG έχει μια μακρά ιστορία στην ταχύτητα και το ειδικό βάρος των sport και δυναμικών προτάσεων στη γκάμα της. Από την πρώιμη εποχή της και τις αμέτρητες επιτυχίες στις πίστες αγώνων, την επίτευξη ρεκόρ ταχύτητας στις δεκαετίες του 1920 και του 1930, μέχρι τον καθορισμό του Roadster στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, αλλά και τη διάθεση για καινοτομία που επέδειξε με τα πλέον σημαντικά κεντρομήχανα roadster του αιώνα.

Με τα αυτοκίνητα που όλοι κάνουμε όνειρα να τα αποκτήσουμε κάποια εποχή, πολλές φορές γεφυρώνουμε το παρελθόν και το μέλλον. Λειτουργούμε κάπως διαφορετικά αφού νοερά μπαίνουμε μέσα σ αυτά και τα οδηγούμε σε άγνωστες ατμόσφαιρες.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του EXE181 της MG, λειτούργησε ως ένα νεύμα στην αναζήτηση της ανθρωπότητας για ταχύτητα, σε έναν ιδιαίτερο διάλογο με τον χρόνο.

Tο “Cyberster Global Journey” ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο σε όλη την ευρασιατική ήπειρο, “κλείνοντας” εννέα μήνες παγκόσμιου ρομαντισμού και περιπέτειας με το τελευταίο του κεφάλαιο.

Ποιο όμως είναι το ηλεκτρικό πρωτότυπο EXE181

Το θρυλικό “Roaring Raindrop” MG EX181. Με αυτό το εμβληματικό όχημα, γνωστό για το απαράμιλλο ρεκόρ ταχύτητας των 410,5 km/h το 1959, το οποίο και διατηρούσε έως το 2014, όταν και ξεπεράστηκε από την Bugatti, ο Phil Hill έγινε ο πρώτος Αμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής οδηγός F1, εδραιώνοντας την κληρονομιά του ίδιου, αλλά και του αυτοκινήτου, στην ιστορία των ρεκόρ ταχύτητας.

Σε ανάμνηση των ιστορικών του επιτευγμάτων στα ρεκόρ “ταχύτητας στο έδαφος”, η παρουσίαση του ηλεκτρικού hypercar MG EXE181 από το London Advanced Design Center της MG, αποτελεί έναν μνημειώδη φόρο τιμής, καθώς επίσης και ένα κομβικό βήμα στα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης, ενσαρκώνοντας τη διαρκή επιδίωξη της μάρκας για ταχύτητα και σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην κληρονομιά της.

Σχεδιασμένο για να αψηφά τα όρια, το EXE181 στοχεύει σε τελική ταχύτητα 415 km/h, σε συνδυασμό με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,181, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της MG να επαναπροσδιορίσει την ταχύτητα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Αυτή η φιλοδοξία εκτοξεύει το EXE181 στην ιδιαίτερα περιορισμένη ελίτ των αυτοκινήτων που κάνουν για τα 100 km/h από στάση χρόνο μικρότερο του 1,0 δευτερολέπτου (Sub-1 second 0-100 km/h), γεφυρώνοντας τη μοναδική ιστορία της MG, με την υπόσχεση ενός μέλλοντος όπου η καινοτομία και η ταχύτητα συναντιούνται.

Με την τεχνολογία αιχμής και την αεροδυναμική του ικανότητα, αυτό το ηλεκτρικό hypercar είναι έτοιμο να αφήσει έντονο το αποτύπωμά του με το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, που προηγείται της εμφάνισής του, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood (FoS) τον Ιούλιο του 2024.

MG Cyberster Legendary Journey

Μετά το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood (FoS) τον Ιούλιο του περασμένου έτους, το ταξίδι που ξεκίνησαν οι Βρετανοί Adventure Rose και Hugo Turner με το MG Cyberster σηματοδότησε την έναρξη του Legendary Journey. Το πραγματικά “Θρυλικό Ταξίδι” τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλη την ευρασιατική ξηρά, με αποκορύφωμα την άφιξή τους στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, έχει ενθουσιάσει τους λάτρεις της MG σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά στις συνεργασίες, η MG έχει αρκετές συνεργασίες με διάσημους ποδοσφαιρικούς συλλόγους όπως η Arsenal, η OL Club και η Bayer 04 Leverkusen. Επιπλέον, η MG θα γίνει ο κύριος χορηγός του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood αυτόν τον Ιούλιο, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Porsche. Με την 100η επέτειό της, η MG στοχεύει να συνεχίσει να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για να ικανοποιήσει τους θαυμαστές της ανά την υφήλιο και να προχωρήσει προς έναν ακόμη αιώνα αριστείας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Περ Χαλ

Πάρτε γεύση από το μέλλον- «Ταξιδέψτε» με αυτό το εκπληκτικό πρωτότυπο που παρουσίασε η MG στο Πεκίνο και ζήστε το όνειρο σας gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: