Παρατείνεται για 2,5 χρόνια η λειτουργία των συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων κακοποιημένων γυναικών

Εγκρίθηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας, επιπλέον για 2,5 έτη, (έως 30 Ιουνίου 2023). Η δράση χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 9 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής (2014 – 2020) και πρόκειται να συνεχιστεί στο νέο ΠΕΠ (2021 – 2027).

Βάση των στοιχείων που καταγράφονται καθημερινά στην ειδική πλατφόρμαhttp:// socialattica.gr/, έως σήμερα, έχουν παρασχεθεί πάνω από 2.200 υπηρεσίες υποστήριξης σε περίπου 5.300 γυναίκες θύματα βίας, μέσω των 10 ξενώνων φιλοξενίας και συμβουλευτικών κέντρων που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει έμπρακτα στην εξασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής, στηρίζοντας τις δομές που παρέχουν συμβουλευτικό έργο και στέγη σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι γυναίκες θύματα βίας και ότι βρίσκεται σε συνεχή διαπραγμάτευση προκείμενου αυτά τα άτομα να έχουν πρόσβαση σε βασικές υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Τέλος, επισήμανε πως «οι 250 κοινωνικές δομές που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. αποτελούν μια ελάχιστη απόδειξη του έργου μας».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: