Παραπληροφόρηση το βίντεο με την παρενόχληση Ελλήνων ψαράδων στα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή

Προϊόν παραπληροφόρησης είναι τελικά το βίντεο που κυκλοφόρησε και έδειχνε παρενόχληση Ελλήνων ψαράδων κοντά στα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή

Το «Κέντρο Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης» της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας έκανε ανάρτηση στα ελληνικά στην πλατφόρμα Χ και σημείωσε τα εξής:

«Η είδηση με τίτλο “Η Τουρκική Ακτοφυλακή απείλησε Έλληνες ψαράδες στα Ίμια” που δημοσιεύτηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης περιέχει προϊόν παραπληροφόρησης.

Τα πλάνα έντασης μεταξύ Τουρκικής Ακτοφυλακής και Ελλήνων ψαράδων κοντά στα Καρντάκ (Ίμια) διαπιστώθηκε ότι είναι παλαιότερα και κυκλοφόρησαν σε ψηφιακά μέσα το 2020.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς, δεν υπάρχει ένταση στην περιοχή. Ο Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου ανέφερε επίσης ότι τα πλάνα είναι προηγούμενων ετών και ότι η φετινή περίοδος αλιείας τσιπούρας εξελίχθηκε ήρεμα».

Επίσης, ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ για την ύπαρξη ενός τέτοιου συμβάντος απάντησε πως: «Από την ενημέρωση που έχουμε από τους τοπικούς, είναι ένα video παλιό. Άρα, δεν είναι υπαρκτό το συμβάν, είναι ένα video, νομίζω προ δύο ή τριών ετών, το οποίο αναπαρήχθη κακώς, δεν υπήρχε κάποιο νέο συμβάν και, νομίζω, ότι έχει διαψευσθεί, με επίσημη ανακοίνωση, και το οποίο έχει δημοσιευθεί σε τοπικά μέσα».

ΕΛΛΑΔΑβιντεοΙμια

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: