Παραλίγο τραγωδία στο λιμάνι της Ερμούπολης: Νεαρός με skateboard πετάχτηκε στον καταπέλτη πλοίου

Παραλίγο τραγωδία στο λιμάνι της Ερμούπολης της Σύρου, αλλά τα αντανακλαστικά του Λιμενικού απέτρεψε τα χειρότερα. Σύμφωνα με τον καπετάνιο κ. Ισίδωρο Μαμίδη οποίος έκανε γνωστό το περιστατικό στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, χτες το βράδυ λίγο μετά τις 8 κι ενώ το επιβατηγό πλοίο Blue star Myconos, είχε πάρει άδεια απόπλου και σήκωνε τον καταπέλτη, εμφανίστηκε
νεαρός με skateboard και προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Διαβάστε τι αναφέρει ο κ. Μαμίδης

Την ώρα λοιπόν που το πλοίο είχε πάρει άδεια απόπλου και πριν ακόμα λύσει κάβους ,σήκωνε τον καταπέλτη μέχρι να κλείσει και μετά να αποπλεύσει ,προέκυψε νεαρός με σακκο στην πλάτη επιβαίνοντας σε skateboard.

Προερχόμενος από την δυτική πλευρά του λιμανιού με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόταν κατ ευθείαν πάνω στον ήδη κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη ,ο οποίος έκλεινε πάνω από τον προβλήτα.

Η σκηνή κράτησε 1/2 δευτερόλεπτα.

Πήγαινε κατ ευθείαν η να τσακίσει πάνω στα «νύχια» η να περάσει από κάτω (ο καταπέλτης βρισκόταν σε κίνηση ανόδου) και να πέσει στη θάλασσα. Όσοι γίναμε μάρτυρες της σκηνής για κλάσματα δευτερολέπτων παγωσαμε.

Ο Λιμενικός Υπηρεσίας (ένας από τους τρεις της βάρδιας ) κ. Ρούσσος που βρισκόταν 1 με 2 μέτρα από τον καταπέλτη αντέδρασε αστραπιαία και ψύχραιμα άπλωσε το χέρι, ανεστρεψε την πορεία του προς τα στέγαστρα και τον σταμάτησε σώζοντας του πιθανότατα τη ζωη.

Προσδεδεμενο ακόμη το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη κι επιβίβασε τον νεαρό ο οποίος εδηλωσε πως πήγαινε για Μύκονο. Χαμογελαστός επιβιβάστηκε χωρίς σίγουρα να κατάλαβε ότι έφτασε στην εξώπορτα του Αγίου Πέτρου και χρωστάει την ζωή του στον κ. Ρούσσο.

Εγώ δεν θα σχολιάσω το συμβάν. Το αφήνω σε όσους έχουν όρεξη να το κάνουν.

Το μόνο που θα πω ,είναι ότι έπεσε σε καλούς λιμενικούς που του έσωσαν την ζωή και δεν τον συνέλαβαν. Στους συναδέλφους ναυτικούς,(που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άψογη ομάδα απόπλου ) το μόνο που μπορώ να πω ,είναι να παρακαλάνε να μην τους τυχαίνουν τέτοια συναπαντήματα.

ΕΛΛΑΔΑSkateboardΣυρος

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: