Ουκρανία: Το Κίεβο ανακάμπτει μετά τα ρωσικά πλήγματα, προετοιμασίες για την εορταστική περίοδο

Η παροχή βασικών υπηρεσιών αποκαταστάθηκε σήμερα στο Κίεβο μετά το τελευταίο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών σε υποδομές ζωτικής σημασίας, ενώ κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας περπατούσαν σε μια πόλη τυλιγμένη από ένα πυκνό πέπλο ομίχλης, με ένα αίσθημα αβεβαιότητας να περιβάλλει την περίοδο εορτών.

Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι το ένα τέταρτο του Κιέβου παραμένει χωρίς θέρμανση, αλλά ότι το σύστημα του μετρό είναι και πάλι σε λειτουργία και όλοι οι κάτοικοι έχουν και πάλι υδροδότηση από νωρίς το πρωί.

Μόνο περίπου το ένα τρίτο της πόλης παρέμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, είπε, αλλά θα εξακολουθήσουν να γίνονται διακοπές έκτακτης ανάγκης για εξοικονόμηση ενέργειας. «Επειδή το έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας είναι σημαντικό», έγραψε ο Κλίτσκο στο Telegram.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Ρωσία εκτόξευσε περισσότερους από 70 πυραύλους την Παρασκευή σε ένα από τα βαρύτερα μπαράζ επιθέσεων που εξαπέλυσε από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, αναγκάζοντας έκτακτες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ουκρανία κατάφερε να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση σε σχεδόν 6 εκατομμύρια ανθρώπους τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι εργασίες επισκευής συνεχίζονται χωρίς σταματημό μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση… Φυσικά, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για να σταθεροποιηθεί το σύστημα», τόνισε σε ένα βιντεοσκοπημένο του μήνυμα.

«Υπάρχουν προβλήματα με τις προμήθειες θέρμανσης. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με την παροχή νερού», πρόσθεσε ο Ζελένσκι, λέγοντας ότι το Κίεβο καθώς και η Βίνιτσα και το Λβιβ πιο δυτικά αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο δήμαρχος του Κιέβου είχε προειδοποιήσει για ένα σενάριο «Αποκάλυψης» για την πρωτεύουσα εάν συνεχιστούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε υποδομές, αν και είπε επίσης ότι δεν χρειάζεται ακόμη να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: