Ουκρανία: Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για αντεπίθεση, λέει ο υπουργός Άμυνας

Η Ουκρανία ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για αντεπίθεση στις ρωσικές δυνάμεις και είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη για να προχωρήσει κάτι τέτοιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρεζνίκοφ.

«Θεού θέλοντος, καιρού επιτρέποντος και μόλις υπάρξει απόφαση των διοικητών, θα το κάνουμε», δήλωσε σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Οι προετοιμασίες φθάνουν στο τέλος τους», είπε ο Ρεζνίκοφ.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πότε θα ξεκινήσει η αντεπίθεση, αλλά δήλωσε: «Μιλώντας συνολικά, είμαστε έτοιμοι σε υψηλό ποσοστό».

Το Κίεβο ελπίζει ότι η σχεδιαζόμενη αντεπίθεσή του θα αλλάξει τη δυναμική του πολέμου που μαίνεται εδώ και 14 μήνες.

Η Ρωσία έχει στην κατοχή της μεγάλα τμήματα ουκρανικών εδαφών στο ανατολικό, νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στη νεότερή του ημερήσια έκθεση για τον πόλεμο ότι το Μπαχμούτ, μια μικρή πόλη στην ανατολική Ουκρανία, παραμένει το επίκεντρο των εχθροπραξιών.

Ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι ξένοι σύμμαχοι και εταίροι του Κιέβου έχουν παραδώσει στην Ουκρανία σχεδόν το σύνολο των οχημάτων μάχης που είχαν υποσχεθεί.

Ο Ρεζνίκοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει ήδη λάβει σύγχρονο εξοπλισμό και ότι συνεχίζεται η εκπαίδευση για τη χρήση μέρους αυτού.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: