Ουκρανία: Οι μυστικές δυνάμεις παραδέχτηκαν πως το Κίεβο επιτέθηκε στο ρωσικό λιμάνι Νοβοροσίσκ

Η ουκρανική επίθεση με drones που είχε στόχο τη ρωσική ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα «πέτυχε» να πλήξει ένα ρωσικό αποβατικό σκάφος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή στις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU).

«Η επίθεση στο αποβατικό σκάφος στο Νοβοροσίσκ ήταν επιτυχής», ανέφερε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση είχε στόχο ακριβώς το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «Ολενεγκόρσκι Γκορνιάκ».

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας προσπάθησαν στη διάρκεια της νύχτας να πραγματοποιήσουν επίθεση στη βάση Νοβοροσίσκ, σ’ ένα επεισόδιο κατά το οποίο δύο πηγές είπαν στο Reuters πως προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ρωσικό πολεμικό πλοίο.

Εξαιτίας της επίθεσης, το μη στρατιωτικό λιμάνι, το οποίο διαχειρίζεται το 2% των παγκόσμιων πετρελαϊκών προμηθειών και από το οποίο εξάγονται επίσης σιτηρά, υποχρεώθηκε να σταματήσει προσωρινά τις κινήσεις των πλοίων, πριν επαναλάβει στη συνέχεια την ομαλή λειτουργία του, όπως ανακοινώθηκε από την Κοινοπραξία του Αγωγού της Κασπίας, η οποία διαχειρίζεται τον τερματικό σταθμό πετρελαίου που υπάρχει εκεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του πως η ουκρανική επίθεση απωθήθηκε στα ύδατα έξω από τη βάση και πως τα δύο θαλάσσια drones καταστράφηκαν. Δεν έκανε καμιά αναφορά σε οποιεσδήποτε ζημιές.

Ωστόσο πηγή στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφερε πως το αποβατικό σκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «Ολενεγκόρσκι Γκορνιάκ» υπέστη μεγάλο ρήγμα στο κύτος του και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές μάχης, έπειτα από την επιχείρηση αυτή, για την οποία η πηγή είπε πως διεξήχθη από κοινού από το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό και την υπηρεσία πληροφοριών SBU.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: