Ουκρανία: Δωρεές €1 δισ. συγκέντρωσε η Διεθνής Διάσκεψη υποστήριξης – Περίπου τα μισά θα διατεθούν για την ενέργεια

Η Διεθνής Διάσκεψη υποστήριξης της Ουκρανίας που οργανώθηκε στο Παρίσι συγκέντρωσε δωρεές ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ως συνδρομή προς τον πληθυσμό για να περάσει τον χειμώνα σε μία χώρα με κατεστραμμένες από τις ρωσικές επιθέσεις υποδομές, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά.

«Η βοήθεια φθάνει ή ξεπερνά τα 800 εκατομμύρια ευρώ που ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την έναρξη της διάσκεψης», πρόσθεσε η Κατρίν Κολονά.

«Στην πραγματικότητα, είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι ξεπερνούμε αυτό το νούμερο και πλησιάζουμε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ», είπε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ.

Από το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, τα 415 εκατομμύρια θα διατεθούν στο ενεργειακό τομέα, 25 εκατομμύρια για την υδροδότηση, 38 εκατομμύρια για την διατροφή, 17 εκατομμύρια για την υγεία, 22 για τις μεταφορές και το υπόλοιπο δεν έχει ακόμη αποφασισθεί πού θα διατεθεί, διευκρίνισε η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών.

«Η χώρα μας δεν θα βυθιστεί στο σκοτάδι», δήλωσε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρωθυπουργός χαιρετίζοντας το «ισχυρό μήνυμα υποστήριξης προς την Ουκρανία που στέλνει ο πολιτισμένος κόσμος».

«Είμαστε ευγνώμονες προς όλες τις χώρες που παραμένουν σύμμαχοί μας σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς», πρόσθεσε δίνοντας και πάλι την υπόσχεση ότι η Ουκρανία θα ξαναβρεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: