Οργή και σοκ στην Αυστρία για τα νεοναζιστικά μηνύματα που ακούστηκαν σε τρένο

Η αυστριακή εταιρία σιδηροδρόμων ÖBB κατέθεσε μήνυση σε βάρος δύο προσώπων, μετά τη μετάδοση που φέρεται να έγινε την Κυριακή με ηχητική ανακοίνωση μέσα σε τρένο, ναζιστικών χαιρετισμών και ομιλιών του Αδόλφου Χίτλερ.

Τα μεγάφωνα «τα χειρίστηκαν τρίτα πρόσωπα», δήλωσε τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπερνχάρντ Ρίντερ, εκπρόσωπος της εταιρείας, μετά το περιστατικό αυτό που προκάλεσε αγανάκτηση στη χώρα όπου γεννήθηκε ο δικτάτορας.

Οι επιβάτες σοκαρισμένοι άκουγαν τον Χίτλερ και πλήθη να τον επευφημούν.

Σύμφωνα με την ÖBB, οι δύο ύποπτοι κατάφεραν να έχουν πρόσβαση με ένα κλειδί στο σύστημα ηχητικών ανακοινώσεων του τρένου και δεν διαπιστώθηκε καμιά επίθεση στο πληροφοριακό σύστημα. Το προσωπικό του τρένου δεν ήταν σε θέση να σταματήσει τη μετάδοση.

Οι δύο ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία μετά την ανάλυση που έγινε στο υλικό από τις οθόνες παρακολούθησης που υπήρχαν στο τρένο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μεταξύ της πόλης Σανκτ Πέλτεν (ανατολικά) και της πρωτεύουσας Βιέννης. Δεν πρόκειται για υπαλλήλους της εταιρείας.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα. Το BBC σημειώνει ότι είναι ένα από πολλά παρόμοια περιστατικά τις τελευταίες ημέρες.

Η Αυστρία, που προσαρτήθηκε στο γερμανικό Γ΄Ράιχ το 1938, έχει ορισμένους από τους πιο αυστηρούς νόμους παγκοσμίως κατά της άρνησης του Ολοκαυτώματος και των νεοναζιστικών δράσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: