Οι θεατές χόρτασαν θέαμα – Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον αγώνα στο Μεξικό

‘Έχοντας  βγει  από το συναγωνισμό πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας γύρος  τόσο ο Lewis Hamilton (Mercedes) όσο και  ο Sebastian Vettel (Ferrari) ο νικητής o Max Verstappen έκανε το δικό του αγώνα χωρίς  ιδιαίτερο  άγχος. O οδηγός της Red Bull, Max Verstappen κέρδισε το Grand Prix ακολουθώντας όπως ήταν αναμενόμενο στρατηγική μια αλλαγής. Μπήκε στα πίτς στον 32ο γύρο και από την πάρα πολύ μαλακή  πέρασε στην  πολύ μαλακή γόμα.

Άλλωστε μετά τη σύγκρουση του  Lewis Hamilton και του Sebastian Vettel  δεν υπήρχε λόγος για αλλαγή στρατηγικής. Και οι δύο  έβαλαν στο τέλος του πρώτου γύρου τη μαλακή γόμα και εκμεταλλεύτηκαν το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας στο μέσο του αγώνα για ν’ αλλάξουν δεύτερη φορά ελαστικά. Ο Hamilton επέλεξε την πολύ μαλακή γόμα (supersoft) και ο Vettel την πάρα πολύ μαλακή (ultrasoft). Καθώς ο Vettel δεν τερμάτισε στις δυο πρώτες θέσεις, ο Hamilton κατέκτησε τον 4ο παγκόσμιο τίτλο του και 3ο με ελαστικά Pirelli.

Μαζί με τους Carlos Sainz (Renault) και Sergio Perez (Force India) οι Hamilton, Vettel ήταν οι μόνοι οδηγοί που σταμάτησαν δυο φορές. Όλοι οι άλλοι οδηγοί σταμάτησαν μια φορά. Απ’ όσους χρησιμοποίησαν μαλακή γόμα στο δεύτερο μέρος του αγώνα αντί για πολύ μαλακή, ψηλότερα τερμάτισε ο Kimi Raikkonen με Ferrari (3ος).

Ήταν ένα συναρπαστικό grand prix χωρίς σοβαρά θέματα για τα ελαστικά. Συγχαρητήρια στο Lewis Hamilton  που κέρδισε  για 4η φορά  τον παγκόσμιο τίτλο.

 

Οι θεατές χόρτασαν θέαμα – Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον αγώνα στο Μεξικό

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: