Οι μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας δείχνουν τον δρόμο για φιλικές μετακινήσεις προς το σχολείο με ζωγραφιές

Ζωγραφιές και φωτογραφίες «επιστράτευσαν» οι μαθητές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να δείξουν τον δρόμο για τις φιλικές μετακινήσεις προς το σχολείο. Τα παιδιά συμμετείχαν σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό με θέμα «Πάμε σχολείο; Φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις προς το σχολείο!» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ).

Οι συμμετέχοντες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μοιράστηκαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο τις σκέψεις τους για το πώς μετακινούνται από και προς το σχολείο τους ή πώς φαντάζονται μια «βιώσιμη» μετακίνηση.

Οι νικητές αναδείχθηκαν έπειτα από ψηφοφορία, ωστόσο λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό η απονομή των βραβείων θα γίνει σε χρόνο που θα κριθεί ασφαλής για την πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν για την παραλαβή των βραβείων τους από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, το συντομότερο δυνατό, μετά την άρση των περιορισμών κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ, ενώ σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής.

Ο μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «e-smartec» (Enhanced Sustainable Mobility with Marketing Techniques/Ενίσχυση της Βιώσιμης Κινητικότητας μέσα από Τεχνικές Μάρκετινγκ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe 2014-2020.

Αποτελέσματα διαγωνισμού:

Διαγωνισμός ζωγραφικής μαθητών Δημοτικών σχολείων:

1ο βραβείο: ποδήλατο και κράνος Διονυσία Βογιατζόγλου, 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς

2ο βραβείο: κράνος Ασπασία Μπατανίδη, 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς

3ο βραβείο: κράνος Καλλιόπη Παπανικολάου, 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς

Διαγωνισμός Φωτογραφίας μαθητών Γυμνασίου:

1ο βραβείο: ποδήλατο και κράνος Ντορέττα Δρίζη, Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

2ο βραβείο: Μετρητής χειρός αθλητικής δραστηριότητας Παναγιώτης Κανέλλης, 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

3ο βραβείο: Μετρητής χειρός αθλητικής δραστηριότητας Ηλίας Γιακουβής, 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Πηγή φωτογραφιών: gothess.gr

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: