Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν «άγνωστο αντικείμενο» που παραβίασε τον εναέριο χώρο πάνω από τον Καναδά

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος κατέρριψε ένα «αγνώστου ταυτότητας αερομεταφερόμενο αντικείμενο» πάνω από την επικράτεια Γιούκον του Καναδά το Σάββατο, καθώς σκοτάδι εξακολουθεί να καλύπτει πολλές από τις λεπτομέρειες της κατάρριψης ενός άλλου άγνωστου αντικειμένου την Παρασκευή πάνω από την Αλάσκα, από αμερικανικό μαχητικό.

Ο Καναδάς έκλεισε τον εναέριο χώρο του πάνω από τμήματα του Γιούκον γύρω στις 4:50 μ.μ. (τοπική ώρα) λόγω μιας «ενεργητικής αεροπορικής άμυνας» και πέντε λεπτά αργότερα, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό επιβεβαίωσε ότι «διέταξε την κατάρριψη ενός αγνώστου αντικειμένου που παραβίασε τον καναδικό εναέριο χώρο. ”

«Καναδικά και αμερικανικά αεροσκάφη και ένα αμερικανικό F-22 συμμετείχαν στην αποστολή κατάρριψης του αντικειμένου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία», έγραψε ο Τριντό στο Twitter.

Δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία σχετικά με τη φύση του αντικειμένου ή το πού προσγειώθηκαν τα συντρίμιά του και δεν περιέγραψε την επιχείρηση ή τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρριψή του.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, πηγές ασφαλείας είχαν πει στο καναδικό Global News ότι τουλάχιστον ένα νέο αερομεταφερόμενο αντικείμενο — πιθανόν ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι — παρακολουθείτο από την Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD), η διοίκηση αεράμυνας της Βόρειας Αμερικής που καλύπτει ΗΠΑ και Καναδά.


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: