Οι Εσθονοί Ott Tänak και Martin Järveoja επίσημα στην Μ-Sport Ford το 2023

Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι το δίδυμο της Hyundai Ott Tänak και Martin Järveoja  όταν αποχώρησε από την αγωνιστική ομάδα της Κορέας θα έμενε εκτός ενεργούς δράσης.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλι του 2019 επιστρέφουν στη δράση για το 2023 με την αγωνιστική ομάδα της M-Sport Ford.

Ο Εσθονός Tänak ξεκίνησε το 2011 σε μια κατηγορία υποστήριξης WRC με M-Sport. Ένα χρόνο αργότερα κέρδισε το παρθενικό του βάθρο. ‘Ίσως το 2016 να κέρδιζε τον  πρώτο του αγώνα στο WRC, Στο ράλι Πολωνίας είχε εξαιρετική επίδοση. Εκεί έδειξε το ταλέντο του. Δεν κατάφερε όμως να νικήσει γιατί είχε ένα κλατάρισμα. Έχασε χρόνο και φυσικά τη νίκη. Το 2017 ξεκίνησαν οι καλές ημέρες. Ανέβηκε πέντε φορές στο πόντιουμ. Από τότε που ο Εσθονός έφυγε από την M-Sport κατέκτησε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών. Στο ενεργητικό του έχει 17 νίκες στο WRC και 42 βάθρα.

Τώρα οι Ott Tänak και Martin Järveoja επιστρέφουν στην M-Sport με μεγάλες εμπειρίες. Στόχος των Εσθονών είναι να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών – συνοδηγών και να φέρουν την νέα τους ομάδα στην πρώτη θέση.

Ο Richard Millener,  επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας, δήλωσε «Το να δούμε τον Tanak ξανά με τα χρώματα της M-Sport είναι μια σημαντική στιγμή για όλους στο Dovenby Hall. Ο στόχος για το 2023 είναι ξεκάθαρος τόσο για την Ford όσο και για τον  Tanak. Το να έχουμε έναν οδηγό σαν τον Ott στην ομάδα, είναι το κλειδί για να ανυψώσουμε το πνεύμα και τις επιθυμίες της ομάδας για να αξιοποιήσουμε πλήρως και να προωθήσουμε τις δυνατότητές μας το 2023» .

Ο Ott Tänak μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου δήλωσε:

«Η M-Sport είναι το μέρος, που με μεγάλωσε ως οδηγό και το μέρος, που μου δίδαξε όλα τα σκληρά μαθήματα και την εμπειρία για να γίνω οδηγός κορυφαίου επιπέδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Από τότε, που έγινα παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν μπόρεσα να υπερασπιστώ το τίτλο, και δε θα μπορέσω να κάνω ειρήνη με τον εαυτό μου, μέχρι να το κάνω! Έχω κάνει πολλές συζητήσεις με τον Μάλκολμ και σίγουρα μοιραζόμαστε την ίδια φιλοδοξία για την επόμενη σεζόν. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, αλλά γνωρίζω τους ανθρώπους στο Dovenby Hall, ξέρω τι είναι ικανοί να κάνουν και με το πάθος τους να δώσουν ό,τι έχουν, και μπορούμε να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα M-Sport Ford World Rally Team και θα δώσουμε τα πάντα την επόμενη χρονιά!».

Ο Malcolm Wilson OBE, Managing Director της M-Sport, δήλωσε: «Με γεμίζει τρομερή ευτυχία και χαρά, που βλέπω τον Ot πίσω εδώ μαζί μας στο Dovenby Hall, παρακολουθώ στενά την καριέρα του, από τα νεανικά του χρόνια και είμαι πολύ περήφανος, που ήμουν μέρος των επιτευγμάτων του την τελευταία δεκαετία. Έχει πάει στο Dovenby για να δει τις εγκαταστάσεις μας και να δοκιμάσει το Puma στο Greystoke Forest. Είναι δίκαιο να πούμε ότι είμαστε βέβαιοι, πως με τον Οτ, μπορούμε να διεκδικήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023. Έχοντας τον Ott εδώ, μόνο για λίγες μέρες, μας έχει ανεβάσει το επίπεδο, που απαιτείται για να καταφέρουμε επιδόσεις για νίκες στα ράλι».

Για να δούμε τι θα κάνουν οι Εσθονοί το 2023 στο WRC με την ομάδα της Μ-Sport Ford.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα για το 2023 έχει ανακοινωθεί και οι ημερομηνίες είναι οι κάτωθι:

Οι Εσθονοί Ott Tänak και Martin Järveoja επίσημα στην Μ-Sport Ford το 2023 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: