«Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά» λέει ο καθηγητής και κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης

Για την επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/2) που στόχο είχε για την απομάκρυνση των καταληψιών φοιτητών μίλησε ο καθηγητής και κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης.

«Η δημόσια δύναμη επενέβη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έθεσε τέλος σε μια πολυήμερη κατάληψη του κτιρίου μας. Η συνέλευση της σχολής στις 7/2 τόνισε ότι η κατάληψη δημοσίων κτιρίων δεν δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας, ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων είτε αυτά είναι φοιτητικά είτε οποιαδήποτε άλλα» τόνισε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο καθηγητής και κοσμήτορας Νομικής Σχολής ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης λίγο μετά την επιχείρηση στο ΑΠΘ.

«Πριν από λίγο τα αρμόδια όργανα της πολιτείας έπραξαν το καθήκον τους και ανοίξανε τη Νομική Σχολή αποκαθιστώντας της λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας που είναι ζωτικής σημασίας για το παρόν των παιδιών που φοιτούν σε αυτήν και για το μέλλον του τόπου» πρόσθεσε.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί, είπε ακόμα ο κ. Γκλαβίνης προσθέτοντας ότι «και σήμερα το απόγευμα αν προλάβουμε θα γίνουν (εξετάσεις)».

«Ο κ. εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και παρήγγειλε το άνοιγμα της Σχολής. Η Νομική Σχολή είναι μια εμβληματική Σχολή, δεν μπορούμε μια παθογένεια δεκαετιών που ταλανίζει το Πανεπιστήμιο ειδικά στη Νομική Σχολή να την ανεχόμαστε. Ορισμένοι φοιτητές όποιος κι αν είναι ο αριθμός να κλείνουν έξω έναν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων τους για οποιονδήποτε λόγο κι αν διαμαρτύρονται» επεσήμανε.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο αν η παρέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά από αυτεπάγγελτη παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο κ. Γκλαβίνης απάντησε «ακριβώς».

«Η επιχείρηση ήταν απολύτως ειρηνική και δεν συνελήφθη κανένας φοιτητής που ήταν μέσα, απλώς άνοιξε το κτίριο και αποδόθηκε στους νόμιμους χρήστες του» ανέφερε ακόμα ο καθηγητής και κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

ΕΛΛΑΔΑΑΠΘΜΑΤΝομικη Σχολη
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: