Οι 10 πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που ακόμα μας αφήνουν άφωνους…

Κάθε εικόνα μπορεί να αξίζει όντως όσο χίλιες λέξεις αλλά μερικές φορές σπάνιες φωτογραφίες λένε πολλά περισσότερα από λέξεις. Λένε μια δυνατή ιστορία, ικανή να αλλάξει τον κόσμο και να δυναμώσει τον καθένα από εμάς.

Από την εικόνα του τραγικού θανάτου του Omayra Sanchez μέχρι την εικόνα της καταστροφής από αέριο το 1984, η δύναμη της φωτογραφίας είναι ζωντανή και ανίκητη.

10. Kosovo Refugees (Carol Guzy)

Η παραπάνω εικόνα απεικονίζει τον Αγκίμ Σάλα, ένα δίχρονο αγόρι καθώς περνά από τον αγκαθωτό φράχτη στην οικογένεια του. Χιλιάδες πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο στρατοπέδευαν στο Kukes της Αλβανίας.

9 . War Underfoot (Carolyn Cole)

Αυτή η φωτογραφία δείχνει τις καταστροφικές συνέπειες το εμφύλιου πολέμου στην Λιβερία.

Βλήματα όπλων έχουν καλύψει εξολοκλήρου έναν δρόμο της πόλης.

8. Thailand Massacre (Neil Ulevich)

Η σφαγή στο Thammasat University της Ταϊλάνδης πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1976. Ήταν μια πολύ βίαιη επίθεση σε φοιτητές που διαδήλωναν εναντίον του Marshall Thanom Kittikachorn.

7. After the Storm (Patrick Farrell)

Ο φωτογράφος απεικονίζει τις οδυνηρές εικόνες των θυμάτων της Αϊτής το 2008.

6. The Power of One (Oded Balilty)

Το 2006, οι ισραηλινές αρχές διέταξαν την εκκένωση των παράνομων φυλακών, όπως η Amona. Ο Oded Balilty, ένας ισραηλινός φωτογράφος από το Associated Press, ήταν παρών όταν η εκκένωση μεταμορφώθηκε σε βίαιη και χωρίς προηγούμενο συγκρούσεις μεταξύ εποίκων και αστυνομικών. Η εικόνα δείχνει μια γενναία γυναίκα που επαναστατεί ενάντια στις αρχές.

—

paraxena

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: