Ο συμβολισμός της φωτογραφίας Τζόνσον – Μελίνας που του παρέδωσε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θύμισε την εποχή που ο Μπόρις Τζόνσον ήταν φανατικός υποστηρικτής της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

Μια φωτογραφία με ιδιαίτερο συμβολισμό παρέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Μπόρις Τζόνσον, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η φωτογραφία δείχνει τη Μελίνα Μερκούρη με τον Μπόρις Τζόνσον. Η τότε υπουργός Πολιτισμού, το 1986, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την επιστροφή των Μαρμάρων, είχε προσκληθεί από τον νυν Βρετανό πρωθυπουργό για να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, σε μια περίοδο που ο ίδιος ήταν φανατικός υποστηρικτής του συγκεκριμένου αιτήματος.

Ο πρωθυπουργός θέλησε με την συγκεκριμένη κίνηση να υπενθυμίσει στον Βρετανό ομόλογό του τις θέσεις του. Ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι η κατοχή των μαρμάρων είναι ζήτημα του Βρετανικού Μουσείου και όχι της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ενδυνάμωνε την παγκόσμια θέση της Βρετανίας και μάλιστα μετά το Brexit.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μάλιστα εμφανίστηκε ανοιχτός στην πρόσβαση του Βρετανικού Μουσείου σε αρχαιότητες και θησαυρούς που ουδέποτε έφυγαν από την Ελλάδα, ως μέρος μιας έκθεσης στο μέλλον..

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: