Ο καιρός σήμερα 19/12/2023

Η ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις, κυρίως στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή άνοδος θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -2 έως 14, στη Θεσσαλία από 0 έως 13, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στη Στερεά από 1 έως 17, στην Πελοπόννησο από 3 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 15, στις Κυκλάδες από 11 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 19 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή της Ρόδου όπου οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: