“Ο Εχίνος είναι παράδειγμα του τι θα γίνει αν δεν τηρούμε τα μέτρα”

Ως παράδειγμα του τι θα συμβεί, εάν δεν τηρούνται τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, χαρακτήρισε την κατάσταση στον Εχίνο, ο καθηγητής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος.

«Πρόκειται για μια εστία που είναι απόρροια της μη τήρησης των μέτρων. Είναι ένα παράδειγμα τι θα γίνει αν σταματήσουμε να τηρούμε τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Θέμα 104,6».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην θρησκευτική εκδήλωση για το ραμαζάνι, όπου υπήρξε συγχρωτισμός. «Είναι ένα παράδειγμα πως μπορούμε να γυρίσουμε σε καταστάσεις που δεν θέλουμε», ανέφερε.

Στο αν εξετάζεται αυστηροποίηση των μέτρων, ο καθηγητής Σουρβίνος, απάντησε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Επαφιόμαστε στην καλή διάθεση και στο πνεύμα συνεργασίας που θα δείξουν όλοι».

«Είναι μια μειοψηφία που δεν τηρεί τα μέτρα» και σημείωσε ότι «ίσως μια πιο στοχευμένη καμπάνια στους νέους θα βοηθούσε», συμπλήρωσε.

«Το Πεκίνο μας δείχνει τι θα έχουμε στη χώρας, αν δεν τηρούμε τα μέτρα. Εν απουσία εμβολίου, όλα έχουν να κάνουν με τη συμπεριφοράς μας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία των τεστ για κορωνοϊό, θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, ενώ αναφερόμενος στο εμβόλιο, εκτίμησε ότι «στο τέλος του 2020, αν έχουμε το εμβόλιο θα είμαστε ευτυχείς».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: