Ο Ερσίν Τατάρ έχει παράπονο γιατί δεν τον συνάντησε ο Πάπας Φραγκίσκος

«Θεώρησε πολύ το να μας πει ένα “γεια”» είπε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων – Έκανε λόγο για αδικία σε βάρος τους

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ διερωτήθηκε πώς γίνεται ένας πνευματικός ηγέτης όπως ο Πάπας Φραγκίσκος να έρχεται στην «νότια Κύπρο», στο όνομα της ανθρωπότητας, της ειρήνης και της συναίνεσης και να συναντάται μόνο με την χριστιανική κοινότητα σε μια χώρα στην οποία υπάρχει διαφωνία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης για το Κοράνι που διοργανώθηκε από την «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων» στο τζαμί Χαλά Σουλτάν, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφερόμενος στην πρόσκληση που είχε αποστείλει στον Πάπα είπε ότι «θεώρησε πολύ το να μας πει ένα “γεια”. Ναι, είμαστε Μουσουλμάνοι, είμαστε Τούρκοι της Κύπρου. Του απέστειλα μια πολύ ειλικρινή πρόσκληση. Είπα “ελάτε και συναντηθείτε και μαζί μας και με τον επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων”. Με το να επισκεφτεί μόνο την νότια Κύπρο και να λέει “συναντήθηκα με Τουρκοκύπριους” είναι μια αδικία που γίνεται σε βάρος μας. Εμείς ουδέποτε το δεχόμαστε αυτό».

Ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ότι για να μπορεί να υπάρχει ο τουρκοκυπριακός «λαός» είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώνει άτομα με πίστη, χαρακτήρα, προσηλωμένα στην θρησκεία, που έχουν λάβει εκπαίδευση κατά τρόπο που επιβάλλει η εποχή και είναι έτοιμα να υπηρετήσουν τον λαό τους και βάσει αυτού είναι πολύ ωφέλιμο να γίνονται τέτοιες συναντήσεις για να μεταφέρουν σε αυτό το σημείο την αντίληψη της κοινωνίας»

Υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι δέχονται επιθέσεις και με την πνευματική έννοια για να αφανιστούν από το νησί, όμως το ψευδοκράτος συνεχίζει να υπάρχει και να ενισχύεται παρ’ όλες τις δυσκολίες.

Επανέλαβε την θέση του ότι στις διεθνείς συμφωνίες έχει κατοχυρωθεί η ύπαρξη «δύο χωριστών λαών, πολιτισμών, δομών και δημοκρατιών» στην Κύπρο και υποστήριξε ότι η πνευματικότητα είναι σημαντική για να ενισχυθούν περισσότερο αυτά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: