Ο Μπολσονάρου σπάει τη σιωπή του 40 ημέρες μετά την ήττα του από τον Λούλα: «Με πονάει η ψυχή μου»

Την πρώτη του δήλωση σχεδόν 40 ημέρες μετά την ήττα του από τον Λούλα ντα Σίλβα στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, μιλώντας σε φανατικούς υποστηρικτές του που ζητούν στρατιωτικό πραξικόπημα, ενόψει της παράδοσης της εξουσίας την 1η Ιανουαρίου.

«Με πονάει η ψυχή μου» είπε ο Μπολσονάρου, σημειώνοντας: «Αυτός που αποφασίζει πού πάω είσαστε εσείς. Αυτός που αποφασίζει ποιο δρόμο ακολουθούν οι ένοπλες δυνάμεις είσαστε εσείς».

Τα σχόλιά του ήταν διφορούμενα. Ωστόσο ο ίδιος δεν υιοθέτησε το αίτημά τους για στρατιωτική επέμβαση. Ωστόσο ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα σεβαστούν το Σύνταγμα της Βραζιλίας.

Μέχρι στιγμής, ο Μπολσονάρου δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του από τον αντίπαλό του τον Οκτώβριο. Οι υποστηρικτές του συνεχίζουν να διαδηλώνουν έξω από τις βάσεις του στρατού.

Η νίκη του Λούλα επί του Μπολσονάρου με οριακή διαφορά θα πιστοποιηθεί από την Εθνική Εκλογική Αρχή της Βραζιλίας τη Δευτέρα.

Ο Μπολσονάρου πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι το προπύργιο της Βραζιλίας για την αποτροπή του σοσιαλισμού στη χώρα, σημειώνοντας ότι «τίποτα δεν χάνεται» και ότι ο σκοπός τους θα υπερισχύσει μια μέρα.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ενωμένες. Οφείλουν πίστη στον λαό μας και σεβασμό στο Σύνταγμα, και είναι υπεύθυνες για την ελευθερία μας», σημείωσε προσθέτοντας: «Σε αντίθεση με άλλους, εμείς θα νικήσουμε».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: