Νύχτα στάσου: «Βίρα τις άγκυρες» (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 21:00, η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Νύχτα στάσου» κάνει μια αναδρομή στην επιθεώρηση με αφορμή τη νέα, επιτυχημένη παράσταση του έργου των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Βίρα τις άγκυρες», στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Αστέριου Πελτέκη.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τη Ζωζώ Σαπουντζάκη, σε μια ειδική εμφάνιση, αναπολώντας τη λαμπρή πορεία της στην επιθεώρηση, τους δεσμούς της με το ΚΘΒΕ και τη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη. Η «βασίλισσα της νύχτας» ερμηνεύει με το απαράμιλλο στιλ της τραγούδια όπως τα «Παναγιά μου ένα παιδί», «Μια με θέλεις, μια με διώχνεις», «Πόσο λυπάμαι», «Θέλω να τα σπάσω».
Η Λίνα Νικολακοπούλου συνομιλεί, για την ιστορία της επιθεώρησης, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, ηθοποιό και σκηνοθέτη Αστέριο Πελτέκη, και τον συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Γιώργο Ανδρέου, ο οποίος έχει κάνει τις ενορχηστρώσεις και την ηχητική επεξεργασία των δεκάδων τραγουδιών του «Βίρα τις άγκυρες».
Η ιστορία της επιθεώρησης «ζωντανεύει» και μέσα από τα στοιχεία των τραγουδιών, που παραδίδει ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής.
Οι ηθοποιοί της παράστασης Παντελής Καναράκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τατιάνα Μελίδου, Σπύρος Σαραφιανός, Εύη Σαρμή και Ορέστης Τζιόβας ερμηνεύουν, με κέφι και μπρίο, πασίγνωστα τραγούδια από επιθεωρήσεις, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και μουσικές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου: «Ζεχρά», «Δώσε (παιδί μου δώσε)»,  «Νέα γυναίκα», «Αυτό το μάμπο το μπραζιλέρο», «Σεβιλιάνα», «Οι μπανάνες», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα», «Άρχισαν τα όργανα»…
Με νοσταλγική ατμόσφαιρα αλλά και με πολύ χιούμορ, το «Βίρα τις άγκυρες» είναι μια θεαματική μουσικοθεατρική παράσταση που συνδυάζει τραγούδι, χορό, γέλιο αλλά και συγκίνηση. Με πολυπληθή θίασο και ορχήστρα επί σκηνής παρουσιάζει μια αναδρομή στην επιθεώρηση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 130 χρόνων από το ξεκίνημά της.
Στην παρέα της εκπομπής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριος Πελτέκης, ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, οι ηθοποιοί Παντελής Καναράκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τατιάνα Μελίδου, Σπύρος Σαραφιανός, Εύη Σαρμή, Ορέστης Τζιόβας και «Ο Εξαρχείων» Ανδρέας Μαζαράκης.

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνοθεσία: Κώστας Μυλωνάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Δ/νση παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερική παραγωγή: Φάνης Συναδινός

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: