Νύχτα στάσου: «Τα τραγούδια του χειμώνα» (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00, η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου» καλωσορίζει τον χειμώνα με πολυαγαπημένα τραγούδια σπουδαίων δημιουργών που μιλούν για κρύο, χιόνι, αέρα και βροχή, για προδομένες αγάπες, μοναξιά και παγωνιά στην καρδιά.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τη Δήμητρα Παπίου και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, που ερμηνεύουν αξέχαστα «χειμωνιάτικα» λαϊκά τραγούδια: «Στην καλύβα τη δική μου» και «Ψιλοβρέχει» του Μητσάκη, «Το σακάκι μου κι αν στάζει» των Κουγιουμτζή-Δασκαλόπουλου, «Άνοιξε γιατί δεν αντέχω» των Παπαϊωάννου-Τσάντα, «Το ξέρω πια δεν μ’ αγαπάς» των Ζαμπέτα-Παπαδόπουλου.
Η Λίνα Νικολακοπούλου, με αφορμή το «Μαύρο χιόνι» που τραγουδά στην εκπομπή η Μελίνα Ασλανίδου, διηγείται πώς τα μουσικά κομμάτια της ταινίας «Ο καιρός των Τσιγγάνων» του Εμίρ Κουστουρίτσα έγιναν τα τραγούδια του δίσκου «Παραδέχτηκα» σε μουσική Γκόραν Μπρέγκοβιτς, δικούς της στίχους και ερμηνεύτρια την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.
Ο συγγραφέας, στιχουργός κι έγκριτος μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, παραθέτει στοιχεία και δίνει πληροφορίες για τα τραγούδια του αφιερώματος.
«Το παλτό» του Μητσάκη και την «Παλτουδιά», δηλαδή το τραγούδι των Τούντα-Κοφινιώτη «Μπήκε ο χειμώνας», επιλέγει να ερμηνεύσει δωρικά ο Γιώργος Τζώρτζης, ενώ η Δήμητρα Σταθοπούλου απαντά με «Το παλιό μου παλτό» των Λάκη Παπαδόπουλου και Sunny Μπαλτζή.
Στην παρέα της εκπομπής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριος Πελτέκης, ο συγγραφέας, μουσικολόγος και λαογράφος Παναγιώτης Μυλωνάς, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η ψυχολόγος Ελίνα Κεπενού, ο δημοσιογράφος-αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου Μάνος Σταραμόπουλος, οι ηθοποιοί Νικολέττα Βλαβιανού και Ορέστης Τζιόβας.

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνοθεσία: Κώστας Μυλωνάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Δ/νση παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερική παραγωγή: Φάνης Συναδινός

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: