«Νύχτα στάσου»: Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00, η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Νύχτα στάσου» παρουσιάζει τα ωραιότερα τραγούδια ενός από τους πιο πηγαίους δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού, του Γιώργου Ζαμπέτα.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος μιλούν για τη ζωή του και αναδεικνύουν το έργο του σπουδαίου μουσικού, περφόρμερ, ερμηνευτή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, μαζί με την κόρη του, Κατερίνα Ζαμπέτα.
Ο Κώστας Καραφώτης, η Έφη Κοντού, ο Θοδωρής Παπαδόπουλος και οι εγγονοί του συνθέτη, Γιώργος και Μιχάλης Ζαμπέτας, ερμηνεύουν τα πασίγνωστα, αειθαλή τραγούδια του δημιουργού: «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου», «Τα δειλινά», «Πού ’σαι, Θανάση», «Μάλιστα, κύριε», «Σταλιά, σταλιά», «Οι θαλασσινοί», «Με το βοριά», «Αγωνία», «Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα», «Ξημερώματα», «Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν».
Το Σύνολο Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, με τη σύμπραξη επί σκηνής του καθηγητή στο μπουζούκι και σολίστ Χρήστου Σιάννα, ερμηνεύει τον διασημότερο «Μαθητή», σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη, ενώ «ανοίγει» τη βραδιά με το ορχηστρικό «Σήκω, χόρεψε συρτάκι».
Η προσωπικότητα και το έργο του Γιώργου Ζαμπέτα φωτίζονται μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών του, που παραδίδει ο συγγραφέας, στιχουργός και μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, αλλά και από γλαφυρές διηγήσεις περιστατικών από τους καλεσμένους.
Στην παρέα της εκπομπής, η ηθοποιός Χριστίνα Τσάφου, ο εικαστικός Κώστας Σπυριούνης, ο ηθοποιός, μίμος και κονφερανσιέ Γιάννης Μπουρνέλης και ο Γιάννης Ευθυμίου, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ.

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Δ/νση παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερική παραγωγή: Φάνης Συναδινός

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: