Nissan X-Trail Mountain Rescue: Το ιδανικό διασωστικό όχημα με το σύστημα e-4ORCE

Σε ένα ιδανικό διασωστικό όχημα έχει μετατραπεί το Nissan X-Trail με τη μοναδική τεχνολογία τετρακίνησης e-4ORCE. Ήδη χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία σε διασώσεις στα βουνά, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Οι συχνοί τραυματισμοί σκιέρ από πτώσεις στα χιονισμένα βουνά της Ευρώπης η οι αποκλεισμένοι ορειβάτες σε εξαιρετικά δύστροπες περιοχές επέβαλε στους υπευθύνους των χιονοδρομικών κέντρων να αποκτήσουν ένα όχημα μεταφοράς που όμως να μην σταματάει πουθενά. Για την αντιμετώπιση δύσκολων αποστολών οι μηχανικοί της Nissan έκαναν αρκετές τροποποιήσεις στο X-Trail και πέτυχαν το στόχο τους.

Οι τροποποιήσεις στο X-Trail Mountain Rescue περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των τροχών με ερπύστριες, για μέγιστη πρόσφυση σε ολισθηρές πλαγιές, ενώ τα πίσω καθίσματα αφαιρέθηκαν για να επιτρέπεται η τοποθέτηση φορείου, με σκοπό την μεταφορά τραυματιών σκιέρ στην πλησιέστερη ιατρική μονάδα.

Εξωτερικά, προστέθηκε μια ειδική σχάρα οροφής για να μεταφέρει το ειδικό φορείο και φτυάρια χιονιού. Μια σειρήνα και μια μπάρα με ισχυρούς προβολείς έχουν ενσωματωθεί στην οροφή του X-Trail, όπως επίσης και πρόσθετοι προβολείς στο καπό. Φαρδύτερα φτερά εμπρός και πίσω έχουν ενσωματωθεί για να χωρέσουν τις ερπύστριες, ενώ μπροστά ο προφυλακτήρας έχει τροποποιηθεί για να φέρει βαρούλκο. Ένας ενισχυμένος γάντζος ρυμούλκησης έχει προστεθεί στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ στο πλάι έχουν συμπεριληφθεί μαρσπιέ για να διευκολύνουν την πρόσβαση, καθώς το X-Trail έχει ανυψωθεί κατά 23 εκατοστά σε σχέση με την έκδοση δρόμου.

Η ανάπτυξη και η κατασκευή του X-Trail Mountain Rescue αναδεικνύει το προηγμένο ηλεκτροκίνητο σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ e-4ORCE, με το οποίο είναι εξοπλισμένο το X-Trail. Αυτό που ξεχωρίζει το σύστημα από τα παραδοσιακά μηχανικά συστήματα είναι ότι μπορεί να αντιδράσει στα μεταβαλλόμενα επίπεδα πρόσφυσης σε 1/10.000 του δευτερολέπτου, περίπου 1000 φορές πιο γρήγορα από ένα παραδοσιακό σύστημα τετρακίνησης, και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή της ισχύος σε όλους τους τροχούς ξεχωριστά, ανάλογα με την πρόσφυσή τους.

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος

Το σύστημα e-4ORCE λειτουργεί αποτελεσματικά για να παρέχει πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, επιτρέποντας εντυπωσιακά επίπεδα άνεσης σε βρεγμένους αστικούς δρόμους, προαστιακούς, λασπώδεις επαρχιακούς, ή χιονισμένους ορεινούς δρόμους.

Το X-Trail Mountain Rescue υποστηρίζει μια εκστρατεία σε πέντε ευρωπαϊκά χιονοδρομικά κέντρα με την επωνυμία «Ride Responsibly». Η Nissan θα συμβάλει ώστε να τοποθετηθούν σε καίρια σημεία στις επικίνδυνες πλαγιές, πινακίδες που να προειδοποιούν τους φίλους του χιονιού να επιβραδύνουν όταν πλησιάζουν σε σημεία παγίδες. Οι πινακίδες θα είναι ψηφιακές και εκτιμάται ότι έτσι θα μειωθούν οι  πτώσεις στις πλαγιές η οι συγκρούσεις ανάμεσα των σκιέρ σε τυφλά σημεία. Αυτές οι πινακίδες θα λειτουργούν όπως οι πινακίδες στο πλάι του δρόμου που δείχνουν την ταχύτητα ενός οχήματος. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι πινακίδες αυτές θα παρακολουθούν την ταχύτητα των αναβατών που πλησιάζουν και θα αναγράφουν “Ευχαριστώ” για όσους πλησιάζουν με προσεκτική ταχύτητα ή “Slow Down” εάν η ταχύτητα κρίνεται υπερβολική. Το X-Trail Mountain Rescue θα εκτεθεί σε γυάλινη προθήκη στο δημοφιλές ιταλικό χιονοδρομικό κέντρο Cervinia.

Η Coralie Musy, Αντιπρόεδρος, Brand & Customer Experience, Nissan AMIEO (Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ευρώπη και Ωκεανία) δήλωσε σχετικά:

“Η ανάπτυξη του X-Trail Mountain Rescue και η σχετική καμπάνια είναι ένας τολμηρός και καινοτόμος τρόπος για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να κατανοήσουν τα οφέλη του προηγμένου ηλεκτροκίνητου συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan. Χιλιάδες λάτρεις των χειμερινών σπορ θα δουν και θα κατανοήσουν την ηρεμία και την ασφάλεια που προσφέρει στο δρόμο το X-Trail εξοπλισμένο με e-4ORCE. Πέρα από την επίδειξη της προηγμένης τεχνολογίας Nissan, η καμπάνια έχει επίσης έναν ευρύτερο σκοπό που είναι να ενθαρρύνει την υπεύθυνη συμπεριφορά μεταξύ της κοινότητας όσων αγαπούν τα χειμερινά σπορ. Η Nissan πηγαίνει πέρα από το συνηθισμένο — τόσο στη χρήση της τεχνολογίας, αλλά και στον ρόλο που παίζει στην κοινωνία».

Ποιο είναι το κανονικό crossover X-Trail

Το X-Trail είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα οχήματα της Nissan παγκοσμίως, με πωλήσεις σε περισσότερες από 100 αγορές. Η τέταρτη γενιά X-Trail συνεχίζει μια πετυχημένη πορεία με βάση ένα καλά εδραιωμένο DNA που διατρέχει και τις τρεις προηγούμενες γενιές του X-Trail.

Το κανονικό οικογενειακό ηλεκτροκίνητο crossover X-Trail  προσφέρει αβίαστη αίσθηση ηλεκροκίνησης χάρη στην τεχνολογία e-POWER μαζί με ένα σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ e-4ORCE. Διατίθεται ως πενταθέσιο ή επταθέσιο. Είναι ιδανικό για εκδρομές.

Nissan XTrail ePOWER τεχνικά χαρακτηριστικά

e-POWER
Θέσεις57
Κίνηση2wde-4ORCE 4wd
Ισχύς (kW / PS)150 / 204157 / 213157 / 213
Ροπή (Nm)330FR 330 + RR 195FR 330 + RR 195
Συνδυασμένος κύκλος WLTP CO2, εκπομπές (g / km)131 — 134143 — 145146 — 148
Συνδυασμένος κύκλος WLTP CO2, κατανάλωση (l / 100 km)5,8 — 5,96,3 — 6,46,4 — 6,5
Μέγιστη ταχύτητα (km/h)170180180
0-100 km/h (sec)8,07,07,2

 

 

 

 

 

Nissan X-Trail Mountain Rescue: Το ιδανικό διασωστικό όχημα με το σύστημα e-4ORCE gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: