Νέες απεργίες στα συνδικάτα -Την Τετάρτη οι κινητοποιήσεις

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη.

Η ΑΔΕΔΥ στις 8 Μαρτίου είχε στάση εργασίας, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σήμερα αποφασίστηκε η μετατροπή της στάσης εργασίας σε απεργία «για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση την Τετάρτη στις 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην πραγματοποίηση πανεργατικής απεργίας για μεθαύριο Τετάρτη και συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας, στις 12 το μεσημέρι, προσανατολίζονται τα συνδικάτα, υπό την βαριά σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη.

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου, έχουν ήδη ανακοινώσει κινητοποίηση.

Η αυλαία των κινητοποίησεων θα ανοίξει αύριο με την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ.

Κοινό αίτημα η λήψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας, η διασφάλιση της αποτελεσματική λειτουργίας σε υλικό και έμψυχο δυναμικό, καθώς και η απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, σε όλα επίπεδα.

Την Πέμπτη, ξεκινά το ήδη προγραμματισμένο 38ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή 400 συνέδρων από 120 Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες ολόκληρης της χώρας, κατά την διάρκεια του οποίου τα συνδικάτα θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: