Νέα Mercedes V-Class και EQV: Έφτασαν τα μοναδικά πολυθέσια με προδιαγραφές λιμουζίνας για VIP μετακινήσεις

Με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα, και με το καλοκαίρι να απλώνεται στα πόδια μας, η Mercedes προχώρησε στην αποκάλυψη των νέων V-Class και EQV. Των εντυπωσιακών πολυθέσιων μοντέλων που ανεβάζουν τις VIP μετακινήσεις σε άλλο επίπεδο και ξεκλειδώνουν την απόλυτη εμπειρία μετακινήσεων.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Star Automotive Ελλάς κος. Ιωάννης Καλλίγερος

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Star Automotive Ελλάς, τα νέα αυτά μοντέλα της Mercedes μεταφράζουν και μεταφέρουν στον καλύτερο βαθμό την ελληνική φιλοξενία σε ένα όχημα. Πολυτέλεια, άνεση, ηρεμία και όμορφο περιβάλλον μετατρέπουν κάθε μετακίνηση με τη νέα V-Class σε premium εμπειρία. Ας τα γνωρίσουμε αλλά πριν μπούμε σε λεπτομέρειες, ας δούμε τα βασικά στοιχεία:

  • Η νέα V-Class διατίθεται στις 3 εκδόσεις, Style, Avantgarde και Exclusive καθώς και με τα πακέτα εξοπλισμού AMG Line και Night.
  • H V Class διατίθεται σε 3 μήκη αμαξώματος (Compact, Longκαι ExtraLong), ενώ η EQV σε 2 μήκη αμαξώματος και πολλές γραμμές και εκδόσεις.
  • Οι πολυθέσιες V-Class και EQV μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 8 άτομα συμπεριλαμβανομένου του οδηγού ενώ η V-Class Marco Polo μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 άτομα.
  • Η δεύτερη συρόμενη πόρτα του βασικού εξοπλισμού στην V-Class και την EQV αυξάνει την άνεση και διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο.
  • Η αερανάρτηση AIRMATIC μπορεί να ρυθμιστεί με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω της μονάδας χειρισμού αυτοκινούμενου MBAC (Mercedes-Benz AdvancedControl) ώστε η V-Class Marco Polo να έρθει σε επίπεδη θέση.
  • Με το Music Streaming , η Mercedes Benz έχει ενσωματώσει πλήρως μερικούς από τους μεγαλύτερους παρόχους streaming μουσικής, όπως το Spotify, στο σύστημα infotainment της.

Επιβλητική εμφάνιση που σε προϊδεάζει για το εσωτερικό

Το νέο «πρόσωπο» των αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή μάσκα ψυγείου σε διαφορετικές μορφές και έναν προφυλακτήρα που εμπνέει δυναμισμό. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, η μάσκα ψυγείου των EQV, V-Class και V-Class Marco Polo υπογραμμίζεται από μια κρυφή φωτεινή λωρίδα LED. Στο πίσω τμήμα, η νέα διακοσμητική λωρίδα χρωμίου με επιγραφή Mercedes-Benz, τα νέας σχεδίασης φωτιστικά LED και προφυλακτήρας φροντίζουν για έναν ξεχωριστό επίλογο της επιβλητικής εμφάνισης. Το περίγραμμα των πίσω φωτιστικών είναι σκούρο και προσδίδει μεγαλύτερη ακρίβεια στη φωτεινή υπογραφή ενώ η αναβαθμισμένη εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου 17, 18 ή και 19 ιντσών με αεροδυναμικά εξελιγμένη σχεδίαση, καθώς και πέντε νέα χρώματα βαφής.

Εσωτερικό hi-tech με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Το κόκπιτ των νέων πολυτελών πολυθέσιων της Mercedes-Benz χαρακτηρίζεται κυρίως από την οθόνη αφής 12,3 ιντσών, τους νέους αεραγωγούς και την τελευταία γενιά τιμονιών με αναγνώριση επαφής των χεριών με το τιμόνι. Φυσικά η τεχνολογία που συνοδεύει τα μοντέλα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη και πέρα από τα γνωστά στοιχεία όπως, keyless λειτουργία, θερμαινόμενο τιμόνι, ambient φωτισμό, εφοδιάζονται με την τελευταία γενιά infotainment MBUX από τον βασικό εξοπλισμό. Με το νέο MBUX, οι οδηγοί των V Class Marco Polo, V-Class και EQV απολαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως το streaming μουσικής, το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING και την πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα.

Όλα πιο εύκολα μέσα από λειτουργίες που ξεκλειδώνουν μεταφορές και ταξίδια

Με το infotainment MBUX διατίθεται μεγάλος αριθμός ψηφιακών επιλογών. Μεταξύ αυτών είναι και δωρεάν υπηρεσίες όπως η διαχείριση συντήρησης, ατυχημάτων και βλαβών, καθώς και απομακρυσμένες υπηρεσίες όπως κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών και άνοιγμα και κλείσιμο των παραθύρων μέσω της εφαρμογής Mercedes me. Άλλες χρήσιμες υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλοήγηση με Live Traffic Information, επικοινωνία Car-to-X και τις διευρυμένες λειτουργίες MBUX με τη φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes». Εάν το επιθυμείτε, η φωνητική υποβοήθηση μπορεί, για παράδειγμα, να κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο για κοντινά εστιατόρια ή ξενοδοχεία.

Αθόρυβα και ξέγνοιαστα ταξίδια με την αμιγώς ηλεκτρική EQV

Χάρη στο MBUX, η EQV συμμετέχει στο ηλεκτροκίνητο οικοσύστημα έξυπνης πλοήγησης με ενεργή διαχείριση αυτονομίας και υπηρεσίες και εφαρμογές βάσει cloud. Αυτό διασφαλίζει ξέγνοιαστη οδήγηση με διαφάνεια και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια προγραμματισμού. Για την EQV διατίθεται επίσης η ψηφιακή υπηρεσία Mercedes me Charge, η οποία προσφέρει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη με πάνω από 500.000 σημεία φόρτισης – συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού δικτύου ταχυφορτιστών IONITY.

Υπερπλούσιος εξοπλισμός από τη βασική έκδοση

 

Ο βασικός εξοπλισμός της V-Class και της EQV περιλαμβάνει:

Αυτόματο φωτισμό πορείας με αισθητήρα βροχής, Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC (διατηρεί αυτόματα την καθορισμένη ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα), Ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταυρούμενης κυκλοφορίας ,Υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας, Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας,  ATTENTION ASSIST (Μπορεί να αναγνωρίσει τα επίπεδα κόπωσης του οδηγού και τον προτρέπει να κάνει ένα διάλειμμα με οπτικοακουστικό μήνυμα), Πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας ( Το σύστημα μπορεί να σταθμεύει προς τα εμπρός και προς τα πίσω σε κάθετες θέσεις στάθμευσης και προς τα πίσω σε παράλληλες θέσεις στάθμευσης).

Τεχνικά χαρακτηριστικά V-Class

Η νέα Mercedes V-Class διατίθεται σε τρεις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, όλες εξοπλιζμένες με 2λιτρο κινητήρα. Η βασική έκδοση αποδίδει 163 ίππους, η δεύτερη 190 και η τρίτη 237 ίππους με τη ροπή να είναι 380, 440 και 500 Nm αντίστοιχα. Σε όλες τις εκδόσεις η κατανάλωση κυμαίνεται από 6.9 μέχρι 8.7λτ./100χλμ./ώρα ενώ φυσικά συνδυάζονται με αυτόματο 9G-Tronic κιβώτιο.

Η βενζινοκίνητη έκδοση διαθέτει επίσης 2λιτρο μοτέρ απόδοσης 231 ίππων με 370 Nm ροπής. Το 0-100 έρχεται σε 8.1 δευτ. το κιβώτιο είναι ίδιο ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 200χλμ./ώρα. Παρουσιάζουμε και όλες τις διαστάσεις όπως και τα βάρη για κάθε έκδοση του μοντέλου.

Τεχνικά χαρακτηρισικά EQV

Η ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου διατίθεται σε δύο επιλογές. Η πρώτη με μπαταρία 90kWh με αυτονομία 365χλμ. και απόδοση 204 ίππων και η δεύτερη με μπαταρία 60 kWh με αυτονομία 247χλμ. και παρόμοια απόδοση. Η μεγάλη μπαταρία μπορεί να φορτίσει μέχρι 110kW ενώ η μικρή μέχρι 80kW, κάνοντας την φόρτιση με αυτές τις ταχύτητες δυνατή σε 40 λεπτά περίπου.

Τιμές

Η νέα Mercedes V-Class ξεκινά από τα 90.728 ευρώ για την έκδοση V220d Style Compact, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ξεκινά από τα 98.208 ευρώ.

Νέα Mercedes V-Class και EQV: Έφτασαν τα μοναδικά πολυθέσια με προδιαγραφές λιμουζίνας για VIP μετακινήσεις gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: