Νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ πριν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ

Συνεχίζει την πολιτική κλιμάκωσης της επιθετικότητας η Πιονγιάνγκ. Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση πυραύλου, ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, λίγες ώρες πριν την έναρξη των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων Νότιας Κορέας και ΗΠΑ.

Από τη Δευτέρα η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα διεξάγουν τα μεγαλύτερα, κοινά στρατιωτικά γuμνάσια εδώ και πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η Πιονγιάνγκ είχε εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς προς προς την Κίτρινη Θάλασσα, ανάμεσα στην Κίνα και την κορεατική χερσόνησο.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ζήτησε από τον στρατό της χώρας να εντείνει τα γuμνάσιά του προκειμένου να μπορεί να αποτρέψει και να απαντήσει σε «πραγματικό πόλεμο», αν αυτό κριθεί απαραίτητο, στη διάρκεια άσκησης εκτόξευσης πυραύλων στην οποία παρέστη με την κόρη του.

Η Βόρεια Κορέα πρέπει «να αυξήσει τις διάφορες ασκήσεις προσομοίωσης πραγματικού πολέμου (…) σε διαφορετικές καταστάσεις», δήλωσε ο Κιμ.

Εξάλλου ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, που επέβλεψε νέα στρατιωτικά γuμνάσια, ζήτησε από τους στρατιώτες να προετοιμαστούν «για δύο στρατηγικές αποστολές: πρώτον την αποτροπή του πολέμου και δεύτερον να αναλάβουν την πρωτοβουλία του πολέμου».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: