Νάνσυ Φίσερ: H Γερμανίδα υπουργός που συνέστησε στους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μέλη του SPD ενώ ήταν επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Έσση

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσυ Φίσερ κατάφερε να ανάψει «φωτιές» καθώς μέσα από συνέντευξη της στην εφημερίδα Handelsblatt, αναφερόμενη στην ενεργειακή κρίση προχώρησε σε… συστάσεις προς τους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά πως  «οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα».

Μιλώντας δε συγκεκριμένα για τις προμήθειες που πρέπει να έχουν οι πολίτες, η υπουργός ανέφερε σχετικά πως οι πολίτες πρέπει να ανατρέξουν σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος. «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά», είπε. Μάλιστα, συνέστησε στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια και δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά.

Ποια είναι όμως η Νάνσι Φίσερ που κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να γίνει το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στη Γερμανία;  Η Νάνσυ Φίσερ γεννήθηκε το 1970 σπούδασε νομικά και είναι μέλος του SPD από το 1988.


Από το 2002 έως και το 2021 ήταν μέλος του κοινοβουλίου της Έσσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και συγκεκριμένα από 2003 έως και το 2009 ήταν μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, από το 2003 έως το 2013 ήταν μέλος της Επιτροπής Εκλογής Δικαστών. Από το 2004 έως το 2018 ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Ενέργειας και Μεταφορών και της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων από το 2009. Παράλληλα από το 2009 εκπροσωπούσε την κοινοβουλευτική ομάδα του SPD σε ζητήματα εσωτερικών υποθέσεων.

Το 2013 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών της Έσσης, ήταν η σκιώδης υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων στην  ομάδα εκστρατείας του υποψηφίου του SPD Thorsten Schäfer-Gümbel. Το 2019 εξελέγη πρόεδρος της κοινοβουλευτικής της ομάδας. 


Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού από το SPD, τους Πράσινους και του Ελεύθερους Δημοκράτες, η Φίσερ συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του κόμματός της που βρισκόταν στην ομάδα εργασίας για τη μετανάστευση και την ένταξη. Όταν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν η Νάνσι Φίσερ έγινε η πρώτη γυναίκα υπουργός Εσωτερικών της χώρας. Μάλιστα με την ιδιότητα της υπουργού Εσωτερικών συμμετέχει  στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Διάσκεψης Υπουργών Εσωτερικών και Γερουσιαστών των Κρατών (IMK). Σημειώνεται πως το SPD την όρισε  ως εκπρόσωπο στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση με σκοπό την εκλογή του Προέδρου της Γερμανίας το 2022.


  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: