Μουντιάλ 2022: Συνελήφθη 37χρονος που παρείχε υπηρεσίες παράνομου στοιχήματος

Υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών, μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022.

Ειδικότερα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα τακτικής διαδικασίας σε βάρος 37χρονου, που κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντοπίστηκε ιστότοπος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, παρείχε υπηρεσίες στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών χωρίς νόμιμη άδεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ιστότοπος είχε καταχωρηθεί μέσω εταιρείας, με έδρα στο εξωτερικό, σε άτομο με στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε μη υπαρκτό πρόσωπο. Παράλληλα, η διαχείριση της ιστοσελίδας γινόταν με χρήση υπηρεσιών εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN), που παρείχε άλλη εταιρεία με έδρα στο εξωτερικό, προκειμένου έτσι να επιτυγχάνεται ανωνυμία και να είναι δυσχερής ο εντοπισμός του πραγματικού διαχειριστή από τις Αρχές.

Μετά από διαδικτυακή έρευνα και συνεργασία μέσω της Europol, της Interpol και της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, αλληλογραφία με εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 37χρονου.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και ο εν λόγω ιστότοπος εντάχθηκε στον κατάλογο (Blacklist).

Σημειώνεται, ότι σε έρευνα, που διενεργήθηκε στο σπίτι τού κατηγορούμενου, στην Αττική, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και εξωτερικός σκληρός δίσκος, πέντε κινητά τηλέφωνα και έντεκα κάρτες SIM, έξι τραπεζικές κάρτες και 46.150 ευρώ επιμελώς κρυμμένα.

Όπως σημειώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: