Mercedes E-Class 6ης γενιάς: Ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων και προβάλει την τεχνητή νοημοσύνη

Μέσα από το διαδίκτυο και με δυνατότητα παρακολούθησης από όλους, η Mercedes προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας (έκτης) γενιάς της E-Class, η οποία έρχεται να ανεβάσει πολλά level την πολυτέλεια και τις τεχνολογικές ευκολίες. Ας τη γνωρίσουμε πιο αναλυτικά.

Το γνωστό σχήμα της E-Class παραμένει, όμως πλέον θα βρείτε αρκετές επιρροές από την EQ οικογένεια, κυρίως στο μπροστινό μέρος με το γυαλιστερό μαύρο πάνελ που συνδέει τους στάνταρ προβολείς LED. Παράλληλα, η ελαφρώς μεγαλύτερη νέα γρίλια βρίσκεται στη μέση, περιγεγραμμένη είτε με χρώμιο είτε με προαιρετικά φώτα πορείας LED.

Αντίστοιχα στο πίσω μέρος, τα κομψά πίσω φώτα LED, διαθέτουν ειδικά γραφικά που δίνουν νέα ταυτότητα στο μοντέλο τις νυχτερινές ώρες. Πλέον οι χωνευτές χειρολαβές των θυρών είναι στάνταρ και τα μεγέθη των τροχών κυμαίνονται από 18 έως 21 ίντσες, για ένα μοντέλο που μεγάλωσε σε διαστάσεις για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες (+22χλστ. μεταξόνιο από την προηγούμενη γενιά).

Στο εσωτερικό εντυπωσιάζει η οθόνη MBUX Superscreen η οποία δίνει το παρών σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού και μάλιστα για όσους επιλέξουν το προαιρετικό πακέτο MBUX Premium Plus, περιλαμβάνεται μια οθόνη συνοδηγού. Είναι συνδεδεμένη με αισθητήρες στο κάθισμα του συνοδηγού και έτσι ενεργοποιείται μόνο αν κάποιος κάθεται εκεί. Η οθόνη είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να επιτρέπει στους επιβάτες πλήρη θέα, ενώ παράλληλα την αποκλείει από τον οδηγό, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόσθετη απόσπαση της προσοχής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Φυσικά υπάρχουν και κάμερες στο εσωτερικό που παρακολουθούν τον οδηγό και διασφαλίζουν ότι τα μάτια του είναι στραμμένα στον δρόμο. Ανεβαίνοντας επίπεδα εξοπλισμού, οι κάμερες μπορούν να γίνουν μέχρι και 5, δίνοντας δεκάδες επιπλέον δυνατότητες, μέχρι και για online και εν κινήσει τηλεδιασκέψεις. Παράλληλα, υπάρχει η προαιρετική λειτουργία Active Ambient Lighting που επιτρέπει στα απαλά εσωτερικά φώτα LED να συγχρονίζονται με τη μουσική που ακούγεται στο ηχοσύστημα Burmester.

Η Mercedes λέει ότι η νέα E-Class αφορά περισσότερο το λογισμικό παρά το υλικό, και για αυτό κατά το λανσάρισμα, οι αγοραστές μπορούν να έχουν εφαρμογές ψυχαγωγίας όπως το παιχνίδι Angry Birds, τηλεδιάσκεψης όπως το Webex ή το Zoom ή να κάνουν αναζήτηση στο διαδίκτυο μέσω του προγράμματος περιήγησης Vivaldi. Και όλα αυτά εκτός από τις λειτουργίες που σχετίζονται με το όχημα, όπως ο κλιματισμός, η θέση των καθισμάτων, οι καθρέφτες, οι επιδόσεις και η πλοήγηση.

Η Mercedes στην E-Class, έχει αναβαθμίσει το σύστημα φωνητικών εντολών. Όταν στο αυτοκίνητο βρίσκεται μόνο ένα άτομο, δεν χρειάζεται πλέον η λέξη-κλειδί “Hey Mercedes” για να ξεκινήσει μια εντολή. Επιπλέον, η E-Class χρησιμοποιεί ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα μαθαίνει τις ρουτίνες του οδηγού με την πάροδο του χρόνου και θα τις εφαρμόζει αυτόματα.

Στον τομέα των κινητήρων, το παρών δίνουν οι γνωστοί τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης 2λτ. απόδοσης 204 και 197 ίππων οι οποίοι πλέον συνδυάζονται και με ηλεκτροκινητήρα 129 ίππων και μπορούν να προσφέρουν μέχρι 381 ίππους. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι υβριδικές εκδόσεις (με μπαταρία 24.4 kWh) μπορούν να προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 100χλμ.Διαθέσιμη είναι και ή έκδοση με την τετραδιεύθυνση.

Οι πρώτες παραδόσεις στην Ελλάδα αναμένονται το καλοκαίρι ενώ ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές.

Mercedes E-Class 6ης γενιάς: Ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων και προβάλει την τεχνητή νοημοσύνη gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: