Μελόνι για Λεπέν: Η πορεία της είναι ενδιαφέρουσα, μερικές φορές βρεθήκαμε σύμφωνες

«Η πορεία της Μαρίν Λεπέν είναι ενδιαφέρουσα. Σε αυτή τη νομοθετική περίοδο, ορισμένες φορές βρεθήκαμε σύμφωνες», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Σε ό,τι αφορά την σχέση της με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε:

«Εγώ είμαι η πρωθυπουργός της Ιταλίας και εκείνη είναι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ήταν χρέος μου να δουλέψω μαζί της. Αλλά είμαι και η πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών, εργάζομαι για να δημιουργήσω μια πλειοψηφία εναλλακτική στην αριστερά και στην πλειοψηφία “ουράνιο τόξο”. Έχω ξεκινήσει διάφορες επαφές».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει κάποιος υποψήφιος που θα προτιμούσε για την προεδρία της Κομισιόν, η Τζόρτζια Μελόνι απάντησε: «Εγώ έχω υπόψη μου ένα όνομα. Αλλά δεν ξεκινάμε από το όνομα, πρέπει να ξεκινήσουμε από την σύνθεση της πλειοψηφίας. Μόνον έτσι αποφεύγονται οι πλειοψηφίες “ουράνιο τόξο”».

Σε σχέση με την στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί για να συνεχίσει η Ουκρανία να χαίρει στρατιωτικής στήριξης, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης είναι της άποψης ότι «η καταλληλότερη λύση είναι να παρασχεθούν στην Ουκρανία αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα, κάτι που έχει κάνει και η Ιταλία με το σύστημα Samp-T, χωρίς να κινδυνεύσουμε να κορυφωθεί, ανεξέλεγκτα η ένταση».

Με αναφορά στην σύγκρουσή της με τον κεντροαριστερό περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης Βιντσέντσο Ντε Λούκα, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναφερθεί στην Μελόνι με προσβλητικό χαρακτηρισμό, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε:

«Ο Ντε Λούκα δεν χρησιμοποίησε την λέξη αυτή ποτέ, με κανέναν άλλον. Το όλο μήνυμα που στέλνει είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να προπηλακίζονται επειδή είναι αδύναμες. Δεν είμαστε αδύναμες. Στην πραγματικότητα, οι αδύναμοι είναι αυτοί που κάνουν μπούλινγκ, οι οποίοι φέρονται με ασέβεια πίσω από την πλάτη σου, αλλά όταν τους αντιμετωπίζεις, σταματούν. Οι γυναίκες πλέον δεν πρέπει να υπομένουν, τέλειωσε η περίοδος αυτή. Περιμένω τέλος να ακούσω μια σχετική παρέμβαση και από τις φεμινίστριες».

Comments

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: