Μεξικό: Έρευνα για ανθρωποκτονία μετά τον θάνατο Σενεγαλέζου σε αστυνομικό τμήμα

Η μεξικανική δικαιοσύνη άρχισε να διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονία μετά τον θάνατο Σενεγαλέζου μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη Χουτσιτάν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Το θύμα συνελήφθη από μέλη «της δημοτικής αστυνομίας» σε δημόσιο δρόμο και «έγγραφα στην κατοχή του επέτρεψαν να επαληθευτεί ότι πρόκειται για άνδρα με καταγωγή από τη Σενεγάλη», σύμφωνα με δελτίο Τύπου της γενικής εισαγγελίας της πολιτείας Οαχάκα.

Η εισαγγελία κινητοποίησε ομάδες της και ειδικούς για να «εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου» του άνδρα, που κατονομάζεται με τα αρχικά του, Ντ. Μ. Λ.

«Η εισαγγελία δεν αποκλείει καμία υπόθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ανεξάρτητη δημόσια αρχή για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πολιτεία Οαχάκα ανακοίνωσε επίσης πως άρχισε να ερευνά τον θάνατο «ανθρώπου αφρικανικής καταγωγής».

Ανέφερε πως «έχουν καταγραφεί φέτος πέντε θάνατοι σε κέντρα κράτησης της δημοτικής αστυνομίας» σε διάφορες πόλεις στην Οαχάκα, ανάμεσά τους αυτοί δύο ξένων.

Η αρχή θύμισε πως «οι μετανάστες, πέραν του καθεστώτος τους», με άλλα λόγια το εάν θεωρούνται νόμιμοι ή παράτυποι, «συνεχίζουν να έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους».

Πιεζόμενες από τις ΗΠΑ, οι μεξικανικές αρχές έχουν εντείνει την προσπάθεια αναχαίτισης των μεταναστευτικών ροών. Τη Δευτέρα, το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης (INM) ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν πάνω 16.000 μετανάστες, υπήκοοι 46 χωρών, ανάμεσά τους σχεδόν 5.000 πολίτες της Βενεζουέλας, μέσα σε τέσσερις ημέρες, από τη 17η ως την 20ή Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: