Με πέντε αστέρια βράβευσε ο Euro NCAP το Kia EV6

Με την υψηλότερη βαθμολογία ασφάλειας τιμήθηκε από τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών ασφάλειας της Ευρώπης (Euro NCAP) το αμιγώς ηλεκτρικό crossover Kia EV6. Η βαθμολογία του ήταν άκρως ικανοποιητική. Πέτυχε 90% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 86% στην προστασία παιδιών, 64% στους ευάλωτους χρήστες του δρόμου συμπεριλαμβανομένων των πεζών και 87% στην κατηγορία «υποβοήθηση ασφαλείας» . Η τελευταία κατηγορία βαθμολογεί ένα όχημα με βάση τη διαθεσιμότητα μιας ολοκληρωμένης σειράς τεχνολογιών αποφυγής ατυχημάτων.

Ο Euro NCAP επαίνεσε τον χώρο επιβατών του EV6 για το ότι παραμένει σταθερός στη δοκιμή μετωπικής πρόσκρουσης και παρέχει πολύ καλή προστασία των γονάτων και του μηριαίου οστού όλων των επιβατών. Οι δοκιμές στα μπροστινά καθίσματα και τα προσκέφαλα έδειξαν καλή προστασία έναντι τραυματισμών  σε περίπτωση σύγκρουσης από πίσω.

Στη δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης και στην πιο σοβαρή δοκιμή πρόσκρουσης σε σταθερό εμπόδιο, το EV6 συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, παρέχοντας ισχυρή προστασία σε όλες τις βασικές  περιοχές του σώματος του οδηγού και των επιβατών. Το EV6 διαθέτει 7 προηγμένους αερόσακους συνολικά, συμπεριλαμβανομένου ενός κεντρικού πλευρικού αερόσακου που βοηθά στην προστασία από σύγκρουση μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού στο μπροστινό κάθισμα.

Τα πήγε πολύ καλά στη βαθμολογία στις δοκιμές παιδιών. Το EV6 προστατεύει όλες τις κρίσιμες περιοχές  των ανδρείκελων που αντιπροσωπεύουν επιβάτες έξι και δέκα ετών. Κατά τη δοκιμή των τεχνολογιών υποβοήθησης ασφάλειας του EV6, το Euro NCAP τόνισε την απόδοση του συστήματος Automatic Emergency Braking (AEB) του οχήματος, το οποίο ανταποκρίθηκε άψογα έναντι άλλων οχημάτων και απέφυγε τις επιπτώσεις στα περισσότερα σενάρια δοκιμών.

Ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα στο σύστημα πέδησης πολλαπλών συγκρούσεων (MCB) που ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα μετά από πρόσκρουση για την αποφυγή δευτερευουσών συγκρούσεων και ένα σύστημα eCall που ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η βαθμολογία ασφάλειας του EV6 ενισχύθηκε από την υψηλής αντοχής Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και την άκαμπτη δομή του αμαξώματος του οχήματος. Η ασφάλεια του θαλάμου επιβατών έχει βελτιωθεί με τη χρήση χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής που αντιπροσωπεύει το 63,6% της δομής του αμαξώματος του EV6, ενώ η εκτεταμένη θερμική σφράγιση κατά τη διαδικασία παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη εντυπωσιακής στρεπτικής ακαμψίας 48,5.

Όλα τα μοντέλα EV6 είναι εξοπλισμένα στάνταρ με συστήματα Διαχείρισης Ευστάθειας Οχημάτων (VSM) και Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθειας (ESC)  για να βοηθήσουν τους οδηγούς να διατηρήσουν τον έλεγχο στο φρενάρισμα και στις στροφές.

 

Με πέντε αστέρια βράβευσε ο Euro NCAP το Kia EV6 gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: