Με λεωφορείο μετέφερε λαθραίο τσίπουρο και καπνό

Ένας τυπικός έλεγχος που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Άρτας σε ένα λεωφορείο έβγαλε «λαβράκι»

Ένας τυπικός έλεγχος που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Άρτας σε ένα λεωφορείο που εκτελούσε διεθνές δρομολόγιο με προορισμό την Αθήνα, αποκάλυψε τα ένοχα μυστικά ενός αλλοδαπού λαθρέμπορου αλκοόλ και καπνικών ειδών!

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το λεωφορείο το βράδυ του Σαββάτου επί της Ιόνιας Οδού σε μια περιοχή της Άρτας και, κατά τον έλεγχο που έκαναν στο χώρο των αποσκευών, ανακάλυψαν δυο μπιτόνια με τσίπουρο βάρους 52,7 κιλών, 76 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 4,75 κιλών και 20 πακέτα τσιγάρων, όλα χωρίς παραστατικά και ταινίες του φόρου κατανάλωσης.

Πολύ γρήγορα, εξακριβώθηκε ότι κάτοχός τους ήταν ο αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο.

Αλλοδαπός διακινούσε λαθραία καπνικά είδη στο Ηράκλειο

Κατά την διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε έναν αλλοδαπό στο Ηράκλειο, το βράδυ του Σαββάτου, βρέθηκαν στην κατοχή του 43 συσκευασίες με συνολικά δυο κιλά και 150 γραμμάρια καπνό και 200 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο, ενώ ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: