Με άνοδο +15.1% έκλεισε ο Φεβρουάριος στις ταξινομήσεις νέων Ι.Χ

Ο μήνας που διανύουμε προμηνύεται να είναι καλός στις ταξινομήσεις των νέων Ι.Χ. Ωστόσο με άνοδο +15.1% έκλεισε ο Φεβρουάριος, επιβεβαιώνοντας τους διευθυντές πωλήσεων στις αντιπροσωπείες που από τα μέσα του μήνα είχαν ανακοινώσει ότι «θα έχουμε ένα πολύ καλό μήνα».

Η αγορά στα νέα μη ρυπογόνα αυτοκίνητα πηγαίνει πολύ καλά. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων έχουν πεισθεί ότι τα ρυπογόνα αυτοκίνητά τους εκτός του ότι έχουν μεγάλες καταναλώσεις τους βγάζουν αρκετά μηχανικά προβλήματα και κάνουν ασύμφορη τη συντήρησή τους.

Αυξημένες είναι οι ταξινομήσεις και στην ευρωπαϊκή αγορά. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν είναι για τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους. Σε επίπεδο ΕΕ, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων(www.acea.be), η αγορά των επιβατικών κινήθηκε για τον Ιανουάριο με άνοδο +12.1% .

Ας δούμε όμως πως κινήθηκε η αγορά στην Ελλάδα το μήνα Φεβρουάριο.

Ταξινομήθηκαν 11.459 Ι.Χ ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2023 είχαν ταξινομηθεί 9.956. Η αύξηση είναι +15.1%.

Αν συγκρίνουμε τους δύο πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς με την αντίστοιχη περσυνή η αύξηση είναι +18.2%. Φέτος τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο ταξινομήθηκαν 24.211 αυτοκίνητα (Ι.Χ) ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023 ταξινομήθηκαν 20.485.

Και το Φεβρουάριο τον πρώτο λόγο στις ταξινομήσεις είχε η B-Total κατηγορία με ποσοστό 57.5%. Ακολουθεί η B-SUV κατηγορία με ποσοστό 31.5% και στην 3η θέση βρίσκεται η B κατηγορία με 26%.

Οι νέοι αγοραστές προτίμησαν και πάλι τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης (ποσοστό 39%) ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν τα αυτοκίνητα με υβριδικούς κινητήρες (ποσοστό 38.8%). Τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου ακολουθούν με 11.2%.

 

Με άνοδο +15.1% έκλεισε ο Φεβρουάριος στις ταξινομήσεις νέων Ι.Χ gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: