Μάριος Ηλιόπουλος: Ο κύβος ερρίφθη

Με βασικό τίτλο «Επανεκκίνηση Αγώνων Ελληνικού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» ο πρόεδρος του Σ.Ο.Α.Α. Μάριος Ηλιόπουλος, έστειλε επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους αναφέροντας ότι οι ελληνικοί αγώνες έχουν οδηγηθεί σε ένα τέλμα, για το οποίο ευθύνες υπάρχουν σε πολλές πλευρές.

Παραθέτουμε την επιστολή του προέδρου του Σ.Ο.Α.Α όπως ακριβώς την έστειλε.

«Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητοί συναθλητές οδηγοί και συνοδηγοί,

Αγαπητοί φίλοι, μηχανικοί, προετοιμαστές, ιδιοκτήτες ομάδων

Αγαπητοί φίλαθλοι, θεατές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όλοι οι εμπλεκόμενοι άμεσα η έμμεσα με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό,

Από τις αρχές Ιανουαρίου του 2022 οι ελληνικοί αγώνες έχουν οδηγηθεί σε ένα τέλμα. Ένα τέλμα για το οποίο ευθύνες υπάρχουν σε πολλές πλευρές.

Για όλους όσοι αγαπούν τους αγώνες, που δεν προσβλέπουν σε προσωπικό όφελος, προσωπικές ατζέντες, εγωισμούς, προσωπικές φιλοδοξίες, αυτοπροβολή ή σύνδρομα-κόμπλεξ, η κατάσταση σήμερα δεν είναι καθόλου αποδεκτή.

Ο Σύνδεσμος, τα μέλη του Δ.Σ. και εγώ προσωπικά από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, αθόρυβα, με σεβασμό στο σπορ, στα ιδανικά μας και στις βασικές μας αρχές πολεμήσαμε τα κακώς κείμενα ένθεν κακείθεν και αγωνιστήκαμε για το συμφέρον των οδηγών και συνοδηγών. Και συγκεκριμένα της Μεγίστης Πλειοψηφίας αυτών όπως οφείλει ένας Σύνδεσμος να κάνει. Σε έναν Αγώνα που οι βασικές του πτυχές ήταν στα πλαίσια της λογικής, των εμπεριστατωμένων απόψεων, με σεβασμό σε θεσμούς και μετριοπάθεια, όπου όμως απαιτήθηκε με πυγμή, αλλά όχι αλόγιστο, άσφαιρο, εγωιστικό, εξτρεμιστικό ή παράλογο διάλογο και φανφαρονισμούς (ο νοών νοείτο).

Στα πλαίσια αυτά δεν ψευτοβαφτιστήκαμε ή αυτοβαφτιστήκαμε σωτήρες. Δεν ξεστομίσαμε ψέματα, δεν ρίξαμε λάσπη ποτέ σε καμία πλευρά όπως κάποιοι επανειλημμένως έκαναν παρουσιαζόμενοι ως αυτόκλητοι σωτήρες του σπορ. Παλέψαμε, όπως έχουμε μάθει όλοι μας στο Δ.Σ. να παλεύουμε στους αγώνες με βασική μας αρχή το ευ αγωνίζεσθε και προσήλωση στον στόχο, στο αποτέλεσμα.

Ο  Σ.Ο.Α.Α. σε ένα διάλογο που κράτησε αρκετό καιρό κατάφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία και θα ανακοινωθούν άμεσα, ει δυνατόν και σήμερα, σε ακολουθία αυτής της επιστολής.

Καλούμε την Ο.Μ.Α.Ε. και την ΕΠ.Α. να ανακοινώσουν άμεσα τα θέματα που έχουν συζητηθεί /διαλευκανθεί, θέματα που αφορούν τις κουβέρτες, την Επιτροπή Ιστορικών, τα παράβολα, τους τεχνικούς κανονισμούς Ομάδας Ε και ειδικότερα τα θέματα ασφάλειας και ποιότητας, δεδομένων και των αυξήσεων της τάξεως του 50%, για τις οποίες ο Σύνδεσμος έχει εκφράσει σαφώς, την θέση του. Ανακοίνωση η οποία θα επιβεβαιώνει τις θέσεις του Συνδέσμου αλλά θα εμπεριέχει και λεπτομέρειες σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν/διαλευκάνθηκαν.

Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και της ΕΠΑ ως ανωτέρω και τη δέσμευση ότι οι Ελληνικοί Αγώνες θα μπουν σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης πολύ δε μάλλον, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε παγκοσμίως λόγω πανδημίας και του πολέμου που βιώνουμε στην Ευρώπη. Περιμένουμε επίσης ουσιαστικό σκύψιμο στα εν γένει προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι αγωνιζόμενοι, έμπρακτο ενδιαφέρον και πάντα εποικοδομητικό διάλογο στο μέλλον, όπως μας υποσχέθηκε η Ομοσπονδία και η ΕΠΑ. Σκοπός πάντα το καλύτερο αύριο των Ελληνικών Αγώνων, ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα και προβολή των Ελληνικών Αγώνων.

Και εμείς σαν Σ.Ο.Α.Α. σύμφωνα με τα παραπάνω, θα δώσουμε άμεσα το σύνθημα για την επανεκκίνηση των Ελληνικών Αγώνων…Δεν θα επιτρέψουμε όμως ουδείς, είτε να μας υποτιμήσει, είτε να μας αγνοήσει!!!

Με ανιδιοτελή αγάπη, εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Μάριος Ηλιόπουλος -Πρόεδρος Σ.Ο.Α.Α. και εκ μέρους του Δ.Σ.»

 

Μάριος Ηλιόπουλος: Ο κύβος ερρίφθη gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: