“Μαγνητίζει” η 2η γενιά DS 7 που έφθασε στην Ελλάδα-Ποια είναι η τιμή εκκίνησης

Πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης γενιάς του DS 7 — παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017- η DS Automobiles παρουσίασε το 2ης γενιάς DS 7 και επανακαθόρισε τα δεδομένα της άνεσης, της πολυτέλειας και της τεχνολογικής υπεροχής στην Premium C SUV κατηγορία. Η τελευταία γενιά του DS 7 έρχεται με νέα δυναμική σχεδίαση, πληθώρα νέων τεχνολογιών και φυσικά πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα

Η γαλλική εταιρία που συνδύασε την απαράμιλλη πολυτέλεια και την αισθητική αρτιότητα, ανακοίνωσε ότι μπορεί να ξεκινήσει η διάθεση του πολυτελέστατου αυτοκινήτου και στην Ελλάδα.

Το νέο DS 7, συνδυάζει την υψηλή τεχνογνωσία με την μοναδική κομψότητα και χαρακτηρίζεται από την απαράμιλλη άνεση και τις νέες εξηλεκτρισμένες μονάδες ισχύος έως και 360 ίππους. Εξελιγμένο από την DS PERFORMANCE, το νέο DS 7 E-TENSE 4×4 360 διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα 360 ίππων με ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, τροχούς και φρένα μεγάλης διαμέτρου που υποστηρίζουν το δυναμικό του προφίλ.

Το DS 7 που αποτελεί την ιδανικότερη πρόταση ακόμη και του πιο απαιτητικού πελάτη, ξεχωρίζει με τις εντυπωσιακές του αναλογίες. Έχοντας το μεγαλύτερο μήκος 4.593 mm, το μεγαλύτερο μεταξόνιο 2.738 mm και το μεγαλύτερο πλάτος 1.906 mm από τους ανταγωνιστές του, προσφέρει αξιοσημείωτη άνεση στους επιβάτες του και εξασφαλίζει μία ήρεμη οδηγική εμπειρία.  Ταυτόχρονα διαθέτει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ο οποίος παραμένει αμετάβλητος, τόσο στις θερμικές, όσο και στις Plug-in Hybrid εκδόσεις του. Το νέο DS 7 τοποθετείται στην πιο δημοφιλή κατηγορία (Premium C-SUV) που έχει μερίδιο 41,3%, το νέο DS 7.

Σχεδιαστικά εξωτερικά το αυτοκίνητο δεν παίζεται. Οι έντονες γραμμές τονίζουν τη δυναμική του σχεδίαση και αναδεικνύουν περαιτέρω τη sport εμφάνισή του. Με τις κυριότερες σχεδιαστικές αλλαγές να εντοπίζονται στο εμπρός και το πίσω μέρος του αμαξώματος, το νέο DS 7 ξεχωρίζει αισθητά από τον ανταγωνισμό.

Οι λεπτοί προβολείς LED και τα νέα εντυπωσιακά φώτα ημέρας DS Light Veil, που αποτελούν βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, συνδυάζονται αρμονικά με τη νέα μάσκα χαρακτηριστικής DS σχεδίασης, ενώ και τα DS Wings ανανεώθηκαν σχεδιαστικά προκειμένου να ενισχύσουν τη συνολική δυναμική εμφάνιση στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος.

Η DS Automobiles θέλοντας να δημιουργήσει ένα εφέ βάθους και φωτεινότητας εμπνεύστηκε από τα πρότυπα μοντέλα της, DS X E-TENSE και DS AERO SPORT LOUNGE και σχεδίασε τα φώτα ημέρας DS Light Veil, που δημιουργούν την οπτική ψευδαίσθηση του φωτός που αναδύεται από το αμάξωμα. Η δημιουργία των DS Light Veil αποτελεί ακόμα μία επίδειξη της γαλλικής τεχνογνωσίας καθώς η επιφάνεια των φώτων ημέρας βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος και στη συνέχεια οι κάθετες λωρίδες από τις οποίες αναδύεται το φως χαράσσονται με λέιζερ.

Η ανανεωμένη φωτιστική υπογραφή ολοκληρώνεται με τα πίσω φώτα LED 3D σχεδίασης με δυναμικά φλας. Τα πίσω φώτα LED πλαισιώνονται από σκούρο μεταλλικό φινίρισμα και “ενώνονται” σχεδιαστικά με την υπογραφή “DS AUTOMOBILES” να κοσμεί την πόρτα του χώρου αποσκευών.

Ξεχωρίζει και στο εσωτερικό

Οι επιβάτες κάθονται άνετα και ταξιδεύουν ευχάριστα. Η πολυτέλεια δεν κρύβεται. Από την αρμονία του εσωτερικού Bronze Harmony, στο δυναμικό χαρακτήρα της Alcantara Noir και στην απαράμιλλή πολυτέλεια του δέρματος Nappa. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιλογή των υλικών και στις τεχνικές κατεργασίας τους.  Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για την  ραφή pearl, η οποία οφείλει το όνομά της στα μοτίβα των ραφών σε σχήμα μαργαριταριού, την τεχνοτροπία “Clous de Paris” που την συναντάμε στην υψηλή ωρολογοποιία και την  τεχνοτροπία “bracelet” στο δέρμα Nappa του εσωτερικού Opera.

Στο εσωτερικό των εκδόσεων Rivoli & Opera ο οδηγός θα συναντήσει τον χρονογράφο B.R.M R180, ο οποίος  σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εταιρία B.R.M, αποκλειστικά για τη DS Automobiles, συνδυάζει ιδανικά την τεχνολογία με την πολυτέλεια και τον κομψό σχεδιασμό και μεταφέρεται στο νέο DS 7.

Μία από τις βασικότερες τεχνολογικές καινοτομίες του νέου DS 7, είναι το νέο σύστημα infotainment DS IRIS SYSTEM, το οποίο είναι διαισθητικό, εργονομικό, πλήρως προσαρμόσιμο, προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, η οποία επικοινωνεί με τον οδηγό διαισθητικά μέσω της αφής, ή/και με φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay).

Οι λειτουργίες του νέου συστήματος infotainment υποστηρίζονται από την επανασχεδιασμένη οθόνη αφής 12″ υψηλής ανάλυσης, η οποία διαθέτει μενού που αποτελείται από widgets και εγγυάται εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες του οχήματος. Ο πίνακας οργάνων 12’’ επανασχεδιάστηκε και αυτός, με τον οδηγό να μπορεί να εξατομικεύσει το περιεχόμενό του και να έχει άμεσα στη διάθεσή του όλες τις βασικές πληροφορίες οδήγησης.

Επιπλέον του νέου DS IRIS SYSTEM, στο νέο DS 7 συναντάμε τεχνολογικές καινοτομίες τόσο στο βασικό όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου με κάποιες από αυτές να αποτελούν αποκλειστικότητα στην Premium C SUV κατηγορία:

*             DS NIGHT VISION: Μια κάμερα υπερύθρων, τοποθετημένη στη μάσκα του οχήματος, εντοπίζει πεζούς και ζώα σε απόσταση από 50εκ. έως 100 μέτρων τη νύχτα και σε συνθήκες κακού φωτισμού. Ο οδηγός ενημερώνεται για τον επερχόμενο κίνδυνο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων έχοντας τη δυνατότητα να αντιδράσει εγκαίρως.

*             DS ACTIVE SCAN SUSPENSION: Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση η οποία “σκανάρει” το οδόστρωμα και αυτοπροσαρμόζεται. Με μια κάμερα, τέσσερις ενεργούς αισθητήρες και τρία επιταχυνσιόμετρα, το σύστημα DS ACTIVE SCAN SUSPENSION χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο από την κάμερα και προσαρμόζει ανεξάρτητα την ανάρτηση σε κάθε τροχό την κατάλληλη στιγμή βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο άνεσης και εξασφαλίζοντας μία μοναδική και χαλαρή εμπειρία οδήγησης

*             DS PIXEL LED VISION 3.0: Οι προβολείς DS PIXEL LED VISION 3ης γενιάς προσαρμόζουν τον φωτισμό ανάλογα με τις εξωτερικές οδηγικές συνθήκες, ενώ με τη λειτουργία φώτων στροφής εξασφαλίζουν άμεσο φωτισμό στις στροφές και βελτίωση της ορατότητας. Επιπλέον χάρη στη λειτουργία PIXEL, ο οδηγός μπορεί να οδηγεί με τη μεγάλη σκάλα χωρίς να ενοχλεί τους προπορευόμενους και τους διερχόμενους οδηγούς. Με τους νέους προβολείς η δέσμη φωτός είναι πιο ισχυρή, με εμβέλεια που έχει αυξηθεί στα 380 μέτρα, ενώ σε ταχύτητα μικρότερη των 50km/h, το πλάτος της δέσμης είναι πλέον 65 μέτρα.

*             DS DRIVER ATTENTION MONITORING: Μία καινοτόμος τεχνολογία η οποία μεταφέρεται στο νέο DS 7 από τον προκάτοχό του και αποτελεί αποκλειστικότητα στην C SUV Premium κατηγορία, είναι το σύστημα DS Driver Attention Monitoring το οποίο αναλύει το επίπεδο προσοχής του οδηγού με δύο κάμερες. Η πρώτη ελέγχει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο περιβάλλον του και η δεύτερη, τοποθετημένη απέναντι ακριβώς από τον οδηγό, αναλύει το βλέμμα, την κίνηση του προσώπου και των βλεφάρων του εντοπίζοντας ενδείξεις κόπωσης.

Οι υποψήφιοι πελάτες δεν θα δυσκολευτούν να βρουν τον κινητήρα που τους ταιριάζει.

Η τεχνολογία E-TENSE της DS αναδείχθηκε μέσα από τους αγώνες της Formula E, κερδίζοντας παγκόσμιους τίτλους στα πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών και πλέον διατίθεται σε όλα τα οχήματα της DS Automobiles. Στο νέο DS 7, η DS Automobiles επέλεξε να προσφέρει μια ευρεία γκάμα PLUG-IN υβριδικών κινητήριων συνόλων E-TENSE με 225, 300 και 360 ίππους.

Το DS 7 E-TENSE 225 διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα PureTech 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, με κίνηση στους δύο τροχούς με μέγιστη συνδυαστική ισχύ 225 ίππων και συνολική ροπή 360Nm. Τα DS 7 E-TENSE 4×4 300 και DS 7 E-TENSE 4×4 360 με σύστημα τετρακίνησης συνδυάζουν έναν βενζινοκινητήρα PureTech 200 ίππων, καθώς και ηλεκτροκινητήρες 110 και 112 ίππων σε κάθε έναν από τους 2 άξονες κίνησης.

Μια νέα μπαταρία 14,2 kWh προσφέρει έως και 65 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε μικτό κύκλο και έως 81 χιλιόμετρα αυτονομίας σε αστικό κύκλο.

Το DS 7 E-TENSE 4×4 360 έχει επιμεληθεί η DS PERFORMANCE, η οποία εξασφάλισε την βελτιστοποίηση της διαχείρισης ενέργειας, συνδυάζοντας επιτυχώς την αποδοτικότητα με τις υψηλές επιδόσεις. Το DS 7 E-TENSE 4×4 360 διαθέτει την εφαρμογή DS ENERGY COACH που υποστηρίζει τον οδηγό βελτιώνοντας την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση.

Το πλαίσιο του οχήματος είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά, το μετατρόχιο είναι φαρδύτερο (+24 χιλιοστά μπροστά, +10 χιλιοστά πίσω) και τα εμπρός φρένα έχουν διάμετρο 380mm με δαγκάνες της DS PERFORMANCE. Αποκλειστικά στο μοντέλο διατίθενται στο βασικό εξοπλισμό οι ζάντες αλουμινίου 21” BROOKLYN, οι οποίες το διαφοροποιούν αισθητά και τονίζουν περαιτέρω τις αγωνιστικές του καταβολές. Επιπλέον η επιτάχυνση 0-100km/h επιτυγχάνεται σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα και αποτελεί την απόλυτη απόδειξη ότι το DS 7 E-TENSE 4×4 360 προέρχεται από την αγωνιστική εμπειρία της DS Automobiles στην Formula E.

Την γκάμα του νέου DS 7, ολοκληρώνει ο αποδοτικός κινητήρας 130 BlueHDi με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8.

Η βασική τιμή του νέου DS 7 ξεκινάει από 45.500 ευρώ.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις εκδόσεις και τις τιμές

Συγκεντρωτικός Τιμοκατάλογος DS

“Μαγνητίζει” η 2η γενιά DS 7 που έφθασε στην Ελλάδα-Ποια είναι η τιμή εκκίνησης gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: