«Μαγνήτισαν» οι ωραίες «κυρίες» μιας άλλης εποχής που πήραν μέρος στο Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2023

Το τριήμερο από 7-9 Απριλίου περισσότερα από 70 αυτοκίνητα -όλα περασμένων δεκαετιών- πήραν μέρος στο Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2023. Τα μισά από τα 70 αυτοκίνητα ήταν κατασκευασμένα πριν το 1970, ενώ τα δύο παλαιότερα ήταν προπολεμικά. Το ένα είχε κατασκευαστεί το 1926 και το άλλο το 1932.

Οι αγωνιζόμενοι που πήραν μέρος στο Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2023 χάρηκαν τόσο τα αυτοκίνητά τους που τα έβγαλαν …βόλτα όσο και τον αγώνα αφού ο καιρός ήταν ιδανικός για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Υπήρχε η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δυο κατηγορίες, την Classic Regularity με πέντε ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 53 χιλιομέτρων και την Touring με λιγότερες ειδικές διαδρομές και χαμηλότερες ταχύτητες.

Η εκκίνηση δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα  Ίσθμια. Τα αυτοκίνητα και των δύο κατηγοριών αρχικά ακολούθησαν κοινή διαδρομή περνώντας από τις Κεχριές, το Ρυτό, το Σοφικό, την Παλαιά Επίδαυρο και την Τραχειά, και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τον τερματισμό του πρώτου σκέλους στο Πόρτο Χέλι η μεν κατηγορία Touring ακολουθώντας μια συντομότερη διαδρομή ενώ η Regularity ακολουθώντας διαφορετική, μεγαλύτερη διαδρομή περνώντας από το Άνω Φανάρι, τη Δρυόπη και το Γαλατά.

Στη συνέχεια αυτοκίνητα και πληρώματα πέρασαν με το ferry από την Κόστα στις Σπέτσες όπου στάθμευσαν στο χώρο μπροστά από το Poseidonion Grand Hotel. Λογικό ήταν να γίνουν ο πόλος έλξης τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες του νησιού. Το βράδυ οι αγωνιζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη βεράντα  του ξενοδοχείου για ένα welcome drink.

Το Σάββατο το πρωί, πληρώματα και αυτοκίνητα ξεκίνησαν για το δεύτερο σκέλος, τον  καθιερωμένο γύρο του νησιού που φέτος περιείχε και μια ειδική διαδρομή. Το προγραμματισμένο πικ-νικ στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, προσφορά του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών και του Poseidonion Grand Hotel εξελίχθηκε σε ένα beach party, με τον Τζόνυ Βαβούρα στο ρόλο του d.j. και πολλούς συμμετέχοντες να χορεύουν.

Αργά το μεσημέρι, τα αυτοκίνητα περνώντας από το δυτικό μέρος του νησιού και το παλιό λιμάνι επέτρεψαν  μπροστά από το ξενοδοχείο όπου έγινε και η ψηφοφορία του κοινού για το πιο όμορφο αυτοκίνητο.

Με τα χρώματα της δύσης, αργά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε μπροστά στο Poseidonion Grand Hotel η απονομή των επάθλων. Ο Αντιπρόεδρος της λέσχης κύριος Γιώργος Αλεβιζόπουλος τίμησε χορηγούς και τοπικούς φορείς και εν συνεχεία βραβεύτηκαν οι νικητές της γενικής κατάταξης της Regularity και της Touring αλλά και των επί μέρους  κατηγοριών.

Μετά την απονομή ακολούθησε δείπνο με μπουφέ στο ξενοδοχείο και μέχρι αργά το βράδυ συνεχίστηκε το party που είχε ξεκινήσει το μεσημέρι στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, με νεότερους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία συμμετέχοντες, παλαιότερους και νεοεισερχόμενους στο χώρο να γίνονται μια παρέα.

Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η μεγάλη προσέλευση νέων σε ηλικία πληρωμάτων. Μάλιστα ένα νεαρό πλήρωμα οδήγησε το μεγαλύτερο σε ηλικία αυτοκίνητο. Ακόμη σε αγώνα regularity πήραν μέρος πέντε νέα πληρώματα.

Την Κυριακή, όλοι πήραν το δρόμο της επιστροφής  με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την εκδήλωση και το μαγευτικό νησί των Σπετσών, ανταλλάσσοντας ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Νικητές του αγώνα στις δύο βασικές κατηγορίες αναδείχθηκαν οι εξής:

Regularity

Μ. Δημακαρέας – Γ. Γεωργαλή με Volkswagen Golf, 1985

Α. Γεωργοσόπουλος — Ε. Παπανικολάου με Nissan Datsun 240Z, 1971

Γ. Κατσαούνης – Μ. Μανσόλας, με Porsche  911 Coupe, 1965.

Touring                                                                                                                                                                        Ν.Χρυσανθόπουλος — Σ. Χρυσανθόπουλος με Fiat 127, 1978,                                                                                        Β. Θεοδοσίου- Μ. Μιχαλάκη με Alfa Romeo 2000  Spider Veloce, 1983                                                                        Χ. Λιακωτίτης  –  Π. Γκανούτας με Porsche  911, 1969.

Το  βραβείο της ψηφοφορίας του κοινού έλαβε η Ferrari 308 GTBi, 1981.

Αλυτάρχης του αγώνα ήταν ο κύριος Γιώργος Καϊόγλου. Η χρονομέτρηση έγινε δορυφορικά από την εταιρεία ANUBE. Τα μέλη του Δ.Σ. που έλαβαν μέρος στον αγώνα συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού.

Με ανακοίνωσή της η ΦΙΛΠΑ ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης: Voyager, Interamerican, κτήμα Κοκοτού, ΒΙΚΟΣ, Intermed, Love-it, MyKteo, ΦΙΛΗΣGlass, Κουτσίκο Μανώλη, τον Εμπορικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπετσών, τον Δήμο και το Λιμεναρχείο Σπετσών και φυσικά τον μεγάλο οικοδεσπότη μας, Poseidonion Grand Hotel.

Περ Χαλ                                                   

«Μαγνήτισαν» οι ωραίες «κυρίες» μιας άλλης εποχής που πήραν μέρος στο Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2023 gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: