Λος Άντζελες: «Δεν είμαι ένοχος», δήλωσε ο Χάρβει Γουάινσταϊν στο δικαστήριο

Μεταφέρθηκε με το ιδιωτικό του τζετ από τη Νέα Υόρκη — Εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες αντιμετωπίζει 140 έτη φυλάκισης

Mεταβαίνοντας με το ιδιωτικό του τζετ από τη Νέα Υόρκη έως το Λος Άντζελες όπου ξεκίνησε η δεύτερη δίκη του, ο άλλοτε γκουρού της σκηνοθεσίας στο Χόλιγουντ, Χάρβει Γουάινσταιν, εθεάθη σε αναπηρικό καροτσάκι να δηλώνει στους δικαστές ότι δεν είναι ένοχος.

Ο 69χρονος Αμερικανός έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο στο Λος Άντζελες σε αναπηρική καρέκλα.
Φορώντας μάσκα και και καφέ στολή για φυλακισμένους, εθεάθη εμφανώς καταβεβλημένος δηλώνοντας θώος για τις συνολικά 11 κατηγορίες βιασμού και σeξουαλικής επίθεσης εναντίον του.

Μίλησε μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της σύντομης ακρόασης, όταν ο δικαστής Σέρτζιο Τάπια του ευχήθηκε «καλή τύχη».

«Ευχαριστώ πολύ», ανταπάντησε.

Ο Αμερικανός Γουάινσταϊν εκδόθηκε προχθές από τη Νέα Υόρκη την Τρίτη, και κρατείται σε κέντρο κράτησης του Λος Άντζελες.

Ο δικηγόρος του, Μακ Βέρκσαμ ζήτησε ιατρική αξιολόγηση κατά την ακρόαση ενώ είπε επίσης ότι θα καταθέσει σχετικό έγγραφο, αμφισβητώντας τρεις από τις 11 κατηγορίες.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στη δίκη εντός 120 ημερών, αν και οι προδικαστικές προτάσεις φαίνεται να παρατείνουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γουάινσταϊν καταδικάστηκε ήδη στη Νέα Υόρκη για βιασμό και σeξουαλική επίθεση τον Φεβρουάριο του 2020 και η ποινή φυλάκισης ορίστηκε στα 23 χρόνια.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο δικαστής έλαβε μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων που του αρνήθηκαν το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη.

Στην υπόθεση του Λος Άντζελες, ο Γουάινστιν αντιμετωπίζει καταγγελίες από πέντε γυναίκες που χρονολογούνται πάνω από 10 χρόνια. Εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, αντιμετωπίζει θεωρητικά ανώτατο όριο 140 ετών φυλάκισης.

Η δίκη του Λος Άντζελες έχει ήδη καθυστερήσει επανειλημμένα λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Τα δικαστήρια έχουν πλέον ξαναρχίσει να διεξάγουν ποινικές δίκες, αν και εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική καθυστέρηση σε αρκετές υποθέσεις.

Οι δικηγόροι του Γουάινστιν προσπάθησαν να φρενάρουν την έκδοσή του στο Λος Άντζελες από τον Απρίλιο, υποστηρίζοντας ότι οι εισαγγελείς δεν είχαν υποβάλει τα απαιτούμενα έγγραφα και ότι ο πελάτης τους έπρεπε να νοσηλευτεί στο «Wende Correctional Facility», που βρίσκεται στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, για τα προβλήματα οράσεως που έχει εμφανίσει.

Από την πλευρά τους, το Τμήμα του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες και ο εισαγγελέας διαβεβαίωσαν ότι ο Γουάινστιν μπορεί να λάβει επαρκή ιατρική περίθαλψη ενώ κρατείται στη μονάδα «Twin Towers».

Υποθέτοντας ότι η καταδικαστική απόφαση της Νέας Υόρκης δεν ανατρέπεται, ο Γουάινστιν θα σταλεί πίσω στη Νέα Υόρκη για να εκτελέσει το υπόλοιπο της ποινής του μετά τη δίκη του Λος Άντζελες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: