Λακωνία: "Κυνηγοί" χαλκού χτύπησαν σε τρία χωριά

Οι αστυνομικές υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής διενεργούν έρευνες για να τους εντοπίσουν

Μπαράζ διαρρήξεων που συνοδεύτηκαν από εκτεταμένες φθορές εξαπέλυσαν άγνωστοι «κυνηγοί» χαλκού σε τρεις κοινότητες του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία, όπου λεηλάτησαν υποδομές για να ξηλώσουν τα καλώδια ό,τι άλλο μπορεί να τους απέφερε έστω και μικρό οικονομικό όφελος.

Οι δράστες ξήλωσαν τα καλώδια που ηλεκτροδοτούν την δεξαμενή ύδρευσης της κοινότητας του Περιστερίου και προκάλεσαν ζημιές στον ηλεκτρολογικό πίνακα της υποδομής, ενώ το ίδιο έκαναν στις εγκαταστάσεις μιας γεώτρησης στην κοινότητα Γράμμουσα, καθώς και σε μια παραγωγική μονάδα στην περιοχή Μυρτιά. Οι αστυνομικές υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής διενεργούν έρευνες για να τους εντοπίσουν.

Μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και ξήλωσαν μεταλλικούς σωλήνες

Πάνω σε ένα τρέιλερ που έσερνε με το όχημά του, μετέφερε ένας 42χρονος “κυνηγός” μετάλλων τους μεταλλικούς σωλήνες αξίας 500 ευρώ που ξήλωσε μαζί με έναν 34χρονο συνεργό του από το ποιμνιοστάσιο μιας 53χρονης σε περιοχή του Κιλκίς. Μετά την καταγγελία της κτηνοτρόφου, οι αστυνομικοί του τμήματος Παιονίας εντόπισαν τον 42χρονο και κατέσχεσαν το όχημα που χρησιμοποιούσε, το τρέιλερ και δύο εργαλεία κοπής, ενώ αναζητούν τον 34χρονο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: