Ξέσπασε ο ξάδερφος της 19χρονης που παρέσυρε αστυνομικός και εγκατέλειψε: Ήξερε τι τον περίμενε, είναι η δουλειά του

Ξέσπασε ο ξάδερφος της 19χρονης που σκοτώθηκε όταν παρέσυρε και εγκατέλειψε αστυνομικός σε τροχαίο στην Ξάνθη, τονίζοντας ότι ο ειδικός φρουρός δεν έμεινε να βοηθήσει, επειδή λόγω επαγγελματικής εμπειρίας γνώριζε τις συνέπειες που θα αντιμετώπιζε.

«Στο σημείο που έγινε το ατύχημα, ψάξαμε, δεν βρήκαμε καν φρενάρισμα ή σημάδι που να δείχνει πως έγινε εδώ το ατύχημα», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Tlive».

Έπειτα, είπε ότι «προσπαθούμε να μάθουμε πόση ώρα έκανε να έρθει το ασθενοφόρο. Στην αρχή είδαμε εφημερίδες να γράφουν πως ήταν τροχαίο με εγκατάλειψη. Μετά οι περισσότερες άλλαξαν τα πάντα και είπαν πως δεν υπάρχει εγκατάλειψη και έκατσε ο αστυνομικός μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Εάν δεν υπήρχε εγκατάλειψη, δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτόφωρο; Ο αστυνομικός είπε πως πανικοβλήθηκε και έφυγε. Δεν θα έπρεπε να κάτσει να την βοηθήσει;».

«Ήξερε ο αστυνομικός τι τον περίμενε. Η δουλειά του είναι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης»

Στην εκπομπή του Alpha μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας Μιχάλης Πατεράκης σημειώνοντας πως «το κύριο ερώτημα είναι κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το τροχαίο δυστύχημα. Η συμπεριφορά του δράστη δείχνει πως όσα συνέβησαν, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης».

«Ακόμα δεν έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία, αλλά δεν είχε λόγο να απομακρυνθεί από τον τόπο του δυστυχήματος. Δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν είχε πιεί αλκοόλ ή με ποια ταχύτητα κινούνταν το όχημα», είπε στη συνέχεια.

«Οι βλάβες που υπέστη η 19χρονη δείχνουν πως κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Δεν υπάρχει αξιόπιστη μαρτυρία μέχρι στιγμής και για αυτό υπάρχει έκκληση να μιλήσει κάποιος που ξέρει κάτι», ανέφερε ο δικηγόρος Μιχάλης Πατεράκης.

ΕΛΛΑΔΑαστυνομικοςΞανθητροχαιο

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: