Ξέσπασαν Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους: «Τσαρλατάνοι οι αντιεμβολιαστές υγειονομικοί»

Με αυστηρή γλώσσα μίλησαν ο  γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας  και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών  για εκείνους που συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών — αλλά και τους υγειονομικούς που «εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης» για τα εμβόλια

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν  η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους για τις συγκεντρώσεις  του λεγόμενου  «αντιεμβολιαστικού κινήματος», 

με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να χαρακτηρίζει  «τσαρλατάνους» όσους υγειονομικούς συμμετέχουν. 

«Συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχουν αυτιά να ακούσουν και προσπαθούν να πείσουν και εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν για το αντίθετο. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πολύ χώρο για να ακουστούν. Αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις αυτές, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, αν καταλήξουν στα νοσοκομεία», είπε η κα Θεοδωρίδου. 

«Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου», είπε από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους — για να προσθέσει: «Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν».

«Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος, και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει τη νομοθεσία απέναντί του», κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους. 

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: