Ξάνθη: Μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν θα πάνε στα σχολεία λόγω της συναυλίας του Τριαντάφυλλου

Με απόφαση του δημάρχου Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, μαθητές κι εκπαιδευτικοί δεν θα πάνε καθόλου στα σχολεία τους αυτή την Παρασκευή λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Όλα τα χρόνια συνηθίζεται οι μαθητές να τελειώνουν λίγο νωρίτερα τα μαθήματά τους ή να μην γίνονται καθόλου μαθήματα, ώστε να παρακολουθήσουν την κεντρική συναυλία, το μεσημέρι της Παρασκευής, πριν το μεγάλο διήμερο της Αποκριάς, όπως αναφέρει δημοσίευμα του xronos. Και φέτος λοιπόν, δεν θα γίνουν καθόλου μαθήματα, παρότι η συναυλία του Τριαντάφυλλου, που θα τραγουδήσει στη θέση του FY η συναυλία του οποίου ακυρώθηκε, είναι προγραμματισμένη για τις 14:00.

Στη σχετική απόφαση ο δήμαρχος επικαλείται μεταξύ άλλων «το γεγονός ότι οι ΘΛΕ είναι ένας ευρέως διαδεδομένος θεσμός με μαζική συμμετοχή όλων των πολιτών, βαθιά ριζωμένος στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας καθώς και το γεγονός ότι η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στις γιορτές ως εμπειρική διδαχή στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου είναι απαραίτητη και καθιερωμένη εθιμικά πρακτική», το γεγονός ότι την Παρασκευή «τις πρωινές-μεσημεριανές ώρες έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και δράσεις όπως συναυλίες κλπ που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και την ευρεία συμμετοχή των μαθητών που θα οδηγήσει στην αποδόμηση της σχολικής λειτουργίας» και τέλος, «την ανάγκη υποστήριξης της ιστορικής διαδρομής του θεσμού».

Έτσι, ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ξάνθης, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: