Κριμαία: Βίντεο με τον Πούτιν να κουτσαίνει – Η εμφάνιση που «φούντωσε» ξανά τις φήμες για την υγεία του

Νέα σενάρια για την υγεία του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες, αφού κατά την επίσκεψή του στην Κριμαία για τη συμπλήρωση των εννέα ετών από την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, φάνηκε να κουτσαίνει την ώρα που περπατούσε, κάτι που παρατηρεί κανείς πρώτη φορά συγκριτικά με τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του.


Βίντεο κάνουν, από σήμερα το μεσημέρι, το γύρο του Διαδικτύου μετά την απροσδόκητη εμφάνιση του 71χρονου Ρώσου προέδρου στην Κριμαία, τα οποία έγιναν η αιτία για να σχολιαστεί εκ νέου το ζήτημα της υγείας του, αφού στο σημείο όπου ο Πούτιν φαίνεται να περπατάει στους δρόμους της Σεβαστούπολης συνοδευόμενος από Ρώσους αξιωματούχους, είναι εμφανές πως κάποιο πρόβλημα ταλαιπωρεί το πόδι του.

Άξιο αναφοράς είναι πως η επίσκεψη έγινε μόλις μία μέρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. H Ρωσία εξάλλου από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει όχι μόνο την αποδοκιμασία της, αλλά και την περιφρόνησή της για την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η σημερινή εμφάνιση-έκπληξη του Πούτιν να ήταν μία κίνηση εκδήλωσης της αδιαφορίας του για τις κατηγορίες ειδικότερα, και της απαξίωσης ως προς τις αποφάσισεις που εκδίδει το ΔΠΔ ευρύτερα.

Σημειώνεται πως κατηγορήθηκε και επίσημα ως «υπεύθυνος για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία» ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια εμφάνιση που στόχο είχε να προκαλέσει αντιδράσεις και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του δείχνοντας πως δεν έχει καμία πρόθεση να «υπακούσει» στις εντολές και τις αποφάσης του δικαστικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών που εκδικάζει διαφορές μεταξύ των κρατών.Το «δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου» των Πεσκόφ, Μεντβέντεφ και της Ζαχάροβα

«Η έγερση του ζητήματος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) σχετικά με τη “σύλληψη” του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι απαράδεκτη, η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του και οι όποιες αποφάσεις του είναι άκυρες από νομική άποψη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: